Stiri: Social

Saptamana Globala a Antreprenoriatului: JA Romania lanseaza incubatorul BizzFactory

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului: JA România lansează incubatorul BizzFactory™

09.11.2021

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului. Junior Achievement (JA) România sărbătoreşte Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week – GEW) în perioada 8-14 noiembrie, prin lansarea incubatorului BizzFactory™ pentru liceeni și studenți.

Webinare și resurse de învățare

Tinerii vor avea acces gratuit la webinare și resurse de învățare hibride, utile tinerilor antreprenori. În a doua etapă a incubatorului, cele mai bune și realiste planuri de afaceri vor fi selectate în vederea pregătirii pentru finala națională Compania Anului 2022 și pentru finala europeană Gen-E 2022.

GEW – Global Entrepreneurship Week este o mișcare internațională, susținută de Global Entrepreneurship Network cu sprijinul Fundației Ewing Marion Kauffman, menită să faciliteze, oricui și de oriunde, începerea și extinderea unei companii. Această mișcare are obiective comune cu cele ale Junior Achievement, prin care ne propunem să inspirăm și să pregătim tinerii să reușească (Inspiring and Preparing Young People to Succeed). Modelul IPS – Inspire-Prepare-Succeed este și cel care se află la baza programului de antreprenoriat.

Liceenii și studenții înscriși la programele Junior Achievement de educație antreprenorială sunt invitați să intre în incubatorul BizzFactory™, pe care îl lansăm în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului.

Două etape

În prima etapă, până la finalul primului semestru, aceștia vor fi inspirați să își descopere spiritul antreprenorial și să realizeze un plan de afaceri.

În a doua etapă, cele mai bune echipe vor fi pregătite pentru a-și îmbunătăți planurile de afaceri, urmând ca în cea de-a treia etapă, tinerii să dovedească succesul obținut în acest program la finalele naționale și europene, la testarea internațională ESP și prin lansarea companiilor create în incubator.

O componentă importantă a acestui program este reprezentată de consultanța oferită de profesioniștii voluntari ai companiilor care susțin programul JA de educație antreprenorială: Romanian-American Foundation, Accenture, Citi Foundation, EY, FedEx, HP și NN.

Ce spun tinerii care au participat la acest program:

„Un lucru foarte important pe care l-am învățat în programul Compania este să am încredere în mine și să lucrez mereu pentru realizarea visurilor și ideilor mele. De asemenea, capacitatea de a lucra în echipă este foarte folositoare, deoarece te dezvoltă individual și înveți să apreciezi și părerile celorlalți.” – Elevă, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, București

„În programul Compania am învățat multe lucruri importante despre deschiderea unei companii și, bineînțeles, cum se organizează aceasta. Totodată, am aflat care sunt abilitățile și competențele necesare unui antreprenor. Am înțeles că munca în echipă este esențială într-un proiect în care sunt implicate mai multe persoane și că pentru a reuși ceea ce îți propui este nevoie de multă muncă, ambiție și organizare eficientă.” – Elevă, Liceul Vasile Conta, Târgu Neamț

„Am studiat o gamă largă de informații din domeniul financiar-economic, care mă vor ajuta în viitor și în idealurile mele profesionale. De asemenea, am reușit să dezvolt abilități de cooperare mai bune cu propria echipă, să fiu un lider responsabil, să îmi gestionez banii într-un buget personal și să înțeleg cum funcționează sistemul monetar actual. Totodată, această activitate mi-a deschis viziuni noi asupra viitorului meu, prin prisma antreprenoriatului și a independenței financiare. Mulțumesc!” – Elev, Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu, Mihăilești.

Citeşte şi Proiectul WiSTEM2D. JA România și Johnson & Johnson continuă parteneriatul educațional