Stiri: Finante

Săptămâna Mondială a Investitorului

Săptămâna Mondială a Investitorului: Evenimente speciale organizate de ASF

04.10.2022

Săptămâna Mondială a Investitorului. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare (ISF), în perioada 3 – 7 octombrie 2022, sub egida „Săptămânii Mondiale a Investitorului“ (World Investor Week – WIW), o serie de acțiuni și de evenimente dedicate educației financiare. Acestea au drept scop conștientizarea importanței dobândirii noțiunilor specifice piețelor financiare non-bancare de către elevi, tineri, dar și de către publicul larg.

Prima acțiune din săptămâna WIW, aflată la cea de a șasea ediție, a reunit ieri, la Bursa de Valori București, aproape 90 de liceeni care au participat la deschiderea ședinței de tranzacționare. Dincolo de prezența fizică a elevilor, la eveniment au fost prezenți online și elevi de la licee din țară.

Webinarul Întâlnire cu un antreprenor de succes

Un alt eveniment, care va avea loc cu ocazia WIW, este webinarul Întâlnire cu un antreprenor de succes – adresat studenților și masteranzilor, unde va fi invitat Iulian Stanciu, Președinte executiv Emag. Acesta le va vorbi tinerilor despre modul în care o idee poate deveni o afacere de succes, dar și despre cum pot fi depășite momentele delicate din viața unui business. Evenimentul, care va fi live pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale A.S.F., luni 3 octombrie 2022, de la ora 19.00, este o componentă a programului A.S.F. dedicat mediului universitar – Laboratorul Academic.

Săptămâna Mondială a Investitorului. Acțiuni de educație financiară

În cadrul WIW, ASF a programat o serie de acțiuni de educație financiară la nivelul învățământului gimnazial, liceal și universitar, dar și în parteneriat cu entități ale pieței de capital.

World Investor Week este un demers inițiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO). Autoritatea de Supraveghere Financiară este membră a IOSCO și în această calitate susține demersurile organizației, care a lansat în 2017 conceptul World Investor Week, conștientizând nevoia de educație financiară în contextul unei piețe financiare în schimbare și a unui comportament bazat din ce în ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari.

ASF desfășoară anual un program de educație financiară care, pentru anul școlar 2022 – 2023, include câteva sute de școli din toate județele țării, plus Municipiul București. În cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltării educației financiare în învățământul universitar, vor fi organizate seminarii în cele peste 25 de centre universitare partenere ale ASF.

Citeşte şi Tehnologia blockchain devine prioritară pentru companii