Saptamana Verde 2019

România participă la expoziția Săptămâna Verde 2019

20.01.2019

România participă la expoziția Săptămâna Verde 2019, organizată în perioada 18-27 ianuarie 2019, la Berlin, Germania. În fiecare an, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) din țara noastră ia parte la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. În cadrul acesteia, experți din cadrul MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Săptămâna Verde 2019. Ce spune ministrul Agriculturii?

”În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, ne dorim ca la ediția din acest an a Expoziției Internaționale ”Săptămâna Verde 2019” să întreprindem acțiuni de substanță destinate creșterii vizibilității potențialului sectorului agroalimentar românesc, prin promovarea politicilor și strategiilor din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, cât și a produsele agroalimentare obținute ca urmare a implementării legislației europene și naționale”, afirmă Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Săptămâna Verde 2019. Standul României

Țara noastră va participa cu un stand de 335 mp, în concept unitar – instituții publice și mediu privat, din care Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale îi vor fi alocați 60 mp. Acest mod de organizare și participare alături de sectorul privat, pe o suprafață totală de 335 metri pătrați, asigură vizibilitatea necesară și realizarea unor întâlniri la nivel înalt la standul României, la o calitate corespunzătoare etapei în care ne aflăm.

Săptămâna Verde 2019. Întâlniri

În timpul expoziției, ministrul Petre Daea va avea mai multe întâlniri cu omologii săi. În cadrul întrevederilor vor discuta prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

Astfel, ministrul se va întâlni cu:

  • Ministrul Mediului și Agriculturii din landul Saxonia,
  • va participa la un prânz de lucru cu miniștrii agriculturii din Finlanda și Croația,
  • va participa la Conferința Miniștrilor Agriculturii (”Agricultura devine digitală – Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură).

De asemenea, ministrul Daea va discuta cu omologul său din Republica Franceză, Didier Guillaume.

Expoziția „Săptămâna Verde 2019” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial.

Anul trecut, peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției.

Citește și Avertisment pentru companiile din domeniul construcții

 

 

Citiți și despre:

O părere la “România participă la expoziția Săptămâna Verde 2019

  1. Pingback: Presedintia romana Consiliului Uniunii Europene | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.