Logistica

Sartorom, 25 de ani de activitate

01.09.2016

Sartorom Impex este unul dintre liderii din domeniul aparatelor de laborator. Înființată la sfârșitul anului 1991, compania Sartorom Impex și-a început activitatea de promovare a balanțelor de precizie și sistemelor de filtrare în România în ianuarie 1992. În 1993 au fost făcute primele angajări, care au vizat departamentele de contabilitate, service, de vânzări, logistică și import.

Ulterior, au fost înființate primele birouri zonale la Timișoara și Cluj, urmând apoi și celelalte, în Iași, Brașov și Craiova. Marile investiții au început în anul 2008, când s-a construit un sediu propriu la Timișoara, iar în 2011 a fost inaugurată noua clădire a sediului central din București.

„Datorită acreditării activității de etalonare obținută în 2010, ne-am permis dezvoltarea activității și lărgirea gamei de produse distribuite”, declară ing. Carmen Bittenbinder, administrator Sartorom Impex.

Portofoliul companiei

Sartorom este distribuitor autorizat de aparatură de măsură și control, de prelevare și pregătire probe, de monitorizare a producției și condițiilor de stocare. Însă oferă și servicii conexe acestor produse, precum etalonări în regim acreditat ISO 17025, verificări metrologice în regim autorizat BRML, laborator probe cereale etalon acreditat ISO 17025, validări IQ/OQ, modernizări de mașini de încercări, mentenanță periodică și service.

Cele mai solicitate aparate ale companiei sunt umidometrele și aparatele de determinare a proteinei pentru cereale și semințe oleaginoase, sondele de prelevare probe din camioane, mașinile de încercări la tracțiune și compresiune.

Dintre acestea, activitatea de etalonare, verificări metrologice și analize de cereale reprezintă un segment aflat în creștere vertiginoasă și un motor important de dezvoltare a Sartorom.

Toate produsele și serviciile oferite de companie se adresează unor industrii variate, pornind de la industria alimentară și a furajelor până la agricultură, industria farmaceutică, cercetare și învățământ superior, sănătate (spitale și clinici) și chiar industria grea, care cuprinde în special auto și componente auto, mase plastice, materiale de construcții.

Astfel, în portofoliul de clienți al companiei se regăsesc nume foarte cunoscute, precum Continental, Renault, Prysmian, Robert Bosch, Reinert, Cristim, Ameropa Grains, Cerealcom Dolj, Agricover, Gedeon Richter, Stada Hemofarm, Polisano, Ferrosan, Universitățile Politehnice din București, Brașov, Timișoara, Iași, Institutul de Protecția Mediului București, Clinica Romgermed, Laboratoarele Synlab, Agenția Națională a Medicamentului, Spitalul Clinic Colțea.

Aria de acoperire

Având birouri în București, Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Brașov, Craiova, compania are acoperire la nivel național. În plus, în cadrul companiei activează trei laboratoare, toate fiind acreditate de către autoritățile din domeniu. Aceste laboratoare sunt laboratorul acreditat ISO 17025 pentru etalonarea balanțelor, pipetelor, mașinilor de încercări la tracțiune și compresiune, extensometrelor și calorimetrelor; laboratorul de verificări metrologice umidometre pentru cereale și balanțe; laboratorul acreditat ISO 17025 de analize cereale.

Activând pe mai multe domenii, Sartorom are un personal foarte bine pregătit, iar echipa, formată din 35 de angajați, se află într-un proces de mărire, compania având mai multe posturi libere pentru care se recrutează.

Echipa Sartorom Impex, formată din 35 de angajați, asigură funcționarea companiei respectând standardele înalte necesare domeniului de activitate, datorită instruirii de care beneficiază la locul de muncă.

De asemenea, Sartorom oferă instruire și pregătire profesională angajaților săi, aceștia beneficiind de cursuri de instruire atât în România, cât și în străinătate, în special în Germania și Anglia, în funcție de postul și specificul muncii lor.

„În fiecare an au loc mai multe sesiuni de training și meetinguri internaționale de informare, minim 10-20 de astfel de evenimente”, completează ing. Carmen Bittenbinder.

În pas cu ultimele noutăți

Sartorom Impex este preocupată permanent de noutățile din domeniul său de activitate. De aceea, compania participă la numeroase evenimente, târguri și expoziții de specialitate, organizând în mod regulat seminarii științifice și workshop-uri la sediul său din București.

Cel mai recent eveniment organizat de companie a fost un seminar pentru industria alimentară, cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate

„Am organizat în iunie 2016 un seminar pentru industria alimentară la sediul nostru din București, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea firmei; am participat la sales meeting Netzsch la începutul lui iulie, la Selb în Germania, urmează în septembrie două stagii de pregătire la partenerii noștri Fritsch și OCS din Germania, testXpo Zwick în octombrie la Ulm, tot în octombrie marele turneu al autobuzului Fritsch prin România, și încheiem anul cu seminarii pentru industria farmaceutică la București și Cluj”, susține administratorul companiei.

Lider de piață în aparate de laborator

Sartorom este unul dintre liderii de piață în domeniul aparatelor de laborator, poziție ocupată grație serviciilor de calitate pe care le oferă prin completarea vânzării de instrumente de top cu serviciile adiacente, validările, etalonările și verificările metrologice, dar și datorită unei echipe mari și bine pregătite de service și birourilor zonale aflate aproape de clienți.

Compania investește anual în echipamente pentru laboratoarele proprii, în autoturisme și în pregătirea angajaților pentru a-și păstra poziția pe piață. Cea mai recentă investiție semnificativă efectuată de Sartorom a vizat construirea sediului din București, investiție de peste un milion de euro.

Pentru viitor, compania dorește să se dezvolte în continuare, din planurile sale făcând parte atât mărirea echipei, cât și ridicarea unei noi clădiri, special destinată laboratoarelor proprii.

În ceea ce privește cifra de afaceri, conducerea Sartorom dorește să își păstreze poziția, estimând că aceasta se va situa la nivelul celei din anul 2015, când compania a înregistrat o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro.