Producatori

Sartorom

Sartorom aniversează 30 de ani de activitate

01.06.2021

Compania reprezintă prima societate din țară certificată ISO 9001 și acreditată ISO 17025, în calitate de furnizor de instrumente de laborator. Sartorom, prima companie de echipamente de laborator fondată după 1989 cu capital integral românesc, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate, după trei decenii de activitate neîntreruptă. Portofoliul de servicii al companiei se axează pe livrarea de soluții complete pentru laboratoare din toate industriile, inclusiv cercetare și dezvoltare, producție sau controlul calității. Sartorom este, în același timp, prima companie din țară care a fost certificată ISO 9001 și acreditată ISO 17025, în calitate de furnizor de instrumente de laborator.

Sediul central al companiei este localizat în București, însă Sartorom beneficiază și de sedii zonale localizate în Cluj, Timișoara, Iași, Craiova și Năvodari, ceea ce asigură o acoperire optimă, în cele mai importante zone ale țării.

Sartorom, prima companie de echipamente de laborator fondată după 1989 cu capital integral românesc, aniversează anul acesta 30 de ani de activitate

Carmen Bittenbinder, CEO Sartorom

Carmen Bittenbinder, CEO Sartorom.

„Fondată în 1991, Sartorom s-a dezvoltat într-o manieră sustenabilă și a atins importante performanțe în domeniu, cum ar fi crearea unei unități mobile de service pentru echipamentele de laborator din România. De asemenea, a fost prima companie privată din România care s-a acreditat conform ISO 17025 pentru efectuarea de etalonări de maşini de încercări mecanice, extensometre şi calorimetre”, ne-a declarat Dna. Carmen Bittenbinder, CEO Sartorom.

Domenii diferite de activitate

Chiar dacă în momentul înființării compania era specializată în distribuția aparaturii de laborator, pe măsura trecerii timpului Sartorom s-a dezvoltat ca structură prin departamentele sale de vânzări, service, laboratorul de etalonări (ISO 17025) și laboratorul de verificări metrologice, în activitatea cărora sunt implicați 45 de angajați.

Echipa Sartorom beneficiază de o expertiză îndelungată în domenii de activitate diferite precum agricultură, produse alimentare și furaje, producția de automobile și subansamble, mase plastice și materiale compozite, aviație și industria aerospațială, material rulant, siderurgie, industria chimică, farmaceutică și cosmetică, dar și în mediul academic, medicină și asistență medicală publică.

Sartorom s-a dezvoltat ca structură prin departamentele sale de vânzări, service, laboratorul de etalonări (ISO 17025) și laboratorul de verificări metrologice

În prezent, Sartorom colaborează cu companii de renume precum Cargill, Cerealcom Dolj, Pambac, Oltina, ADM, Cofco, Ameropa, Renault, Continental, Autoliv, Thyssenkrupp, Stabilus, Aerostar, Pfizer, GSK, Teva sau Polisano.

„Ne mândrim cu parcursul nostru și cu faptul că ne-am atins obiectivele financiare cu o cifră totală de afaceri de 7 milioane de euro, că am reușit să construim centre importante de testare de laborator și că am creat o echipă unită. Ne bucură, de asemenea, faptul că în portofoliul nostru de clienți se află companii de referință pentru industria din care fac parte,” precizează Dna. Bittenbinder.

Acreditările obținute

Sartorom oferă servicii atât la nivel național, în București și la sediile regionale localizate în Cluj, Timișoara, Iași, Craiova și Năvodari, precum și la nivel internațional. Cele mai recente proiecte ale companiei la nivel internațional au vizat o serie de etalonări realizate în țări precum Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova.

Totodată, activitatea desfășurată de companie se caracterizează printr-un nivel înalt de profesionalism, dovedit prin numărul mare de acreditări dobândite de-a lungul timpului.

Astfel, compania este certificată conform SR EN ISO 9001:2015 și activează în domeniul aparatelor de testare pentru asigurarea calității, cercetării și dezvoltării. În același timp, deține acreditarea conform ISO 17025: 2018 – Laborator de etalonare balanţe, platforme de cântărire, ISO 17025: 2018 – Laborator de etalonare pipete, ISO 17025: 2018 – Laborator de etalonare maşini de forţă, extensometre ISO 17025: 2018 – Laborator de etalonare calorimetre, ISO 17025: 2018 – Laborator de etalonare pentru temperatură și umiditate, precum și un sistem de management integrat ISO 9001/ISO 14001/ISO 18001 TÜV Hessen.

Activitatea desfășurată de companie se caracterizează printr-un nivel înalt de profesionalism, dovedit prin numărul mare de acreditări dobândite de-a lungul timpului

„Inovația este una dintre noțiunile care definesc activitatea noastră de laborator și datorită efortului constant și investițiilor pe care le-am făcut am reușit să fim singura companie privată care realizează etalonarea de calorimetre. Vom continua activitatea la standarde ridicate prin obiectivele pe care ni le-am propus, cum ar fi etalonarea camerelor de climă până la 98% umiditate și prin realizarea etalonării de cilindrii hectolitrici”, menționează CEO-ul.

Pentru perioada următoare, strategia companiei vizează obiective de dezvoltare durabilă și strategică, atât la nivel național, cât și internațional. Acestea au rolul de a consolida performanțele deja obținute de-a lungul timpului, dar și de a capitaliza oportunitățile de afaceri disponibile în viitor. În curând Sartorom lansează portalul clientului pe noul website. Reconceput integral, website-ul prezintă viziunea inovatoare a companiei Sartorom şi angajamentul faţă de nevoile tot mai complexe ale clienţilor săi, prin accesul la portal, unde vor fi înglobate informații legate de istoricul colaborării și accesul la servicii personalizate pentru fiecare client în parte.

„Suntem o firmă cu o tradiție de 30 de ani, în care am reușit să ne impunem pe piață datorită profesionalismului cu care tratăm clienții și a calității produselor noastre. Suntem convinși ca veți găsi în compania noastră partenerul ideal de afaceri!”, a declarat, în încheiere, Dna. Carmen Bittenbinder, CEO Sartorom.