Stiri: Companii

Saturn Bidco preia Steliau International.

Saturn Bidco preia Steliau International

14.05.2024

Saturn Bidco preia Steliau International. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Saturn Bidco SAS, Franța, intenționează să preia Steliau International SAS, Franța, și filialele sale.

Activitatea companiilor

Saturn Bidco SAS este o companie nou înființată, deținută de Grupul Astorg, care activează în domeniul sănătății, software și tehnologie, servicii de afaceri și companii industriale bazate pe tehnologie. Există mai multe companii din portofoliul Grupului Astorg care au realizat venituri pe teritoriul României, însă niciuna dintre acestea nu activează în România în același domeniu de activitate ca Steliau International SAS.

Steliau International SAS activează în domeniul distribuției cu ridicata de componente electronice și electromecanice, de sisteme electronice profesionale, precum și de materiale speciale pentru companiile producătoare care realizează echipamente și sisteme electronice.

Grupul Steliau nu are filiale înregistrate în România, dar a realizat venituri pe teritoriul României.

Saturn Bidco preia Steliau International. Analiza efectuată

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial
normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Jumătate din fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea