Stiri: Companii

GVK Omega SGPS Unipessoal preia Greenvolt Energias

Saturn Bidco vrea să preia Steliau International SAS

20.03.2024

Saturn Bidco vrea să preia Steliau International SAS. Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează tranzacţia prin care Saturn Bidco SAS, Franța, intenționează să preia Steliau International SAS, Franța, și filialele sale.

Activitatea companiilor

Saturn Bidco SAS este o companie nou înființată, deținută de Grupul Astorg, care activează în domeniul sănătății, software și tehnologie, servicii de afaceri și companii industriale bazate pe tehnologie. Există mai multe companii din portofoliul Grupului Astorg care au realizat venituri pe teritoriul României, niciuna dintre acestea nu activează, însă, în România în același domeniu de activitate ca Steliau International SAS.

Steliau International SAS activează în domeniul distribuției cu ridicata de componente electronice și electromecanice, de sisteme electronice profesionale, precum și de materiale speciale pentru companiile producătoare de echipamente și sisteme electronice. Grupul Steliau nu are filiale înregistrate în România, dar a realizat venituri pe teritoriul României.

Saturn Bidco vrea să preia Steliau International SAS. Legea concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și București, în topul celor mai accesibile piețe rezidențiale din Europa