Stiri: Companii

Savemob Group, cifră de afaceri de 2 milioane lei

27.06.2019

SaveMob Group a fost înființată în anul 2013, în București, și este formată din trei companii cu domenii diferite de activitate – SaveMob, cel mai mare atelier de restaurare / recondiționare mobilier și obiecte de patrimoniu, Engineer Moving – servicii profesioniste de mutare și transport obiecte din patrimoniul cultural și Depozitare-ieftina.ro – servicii de demontare, ambalare, transport și depozitare mobilă în boxe speciale.

Pentru anul 2018, SaveMob Group a raportat o cifră de afaceri de 2 milioane lei. Pe parcursul anului 2018, au fost recondiționate și restaurante peste 2.500 de piese de mobilier vintage, ceea ce reprezintă o creștere cu 25% față de 2017.

Savemob Group, evoluția din ultimii 6 ani

De la înființare, SaveMob Group a restaurat sau recondiționat peste 10.000 de obiecte vechi, mobilier vintage, obiecte de patrimoniu etc. Acestea au fost furnizate fie de persoane fizice, fie de persoane juridice. Cifra de afaceri înregistrată în anul 2018 a fost de două ori mai mare decât cea din anul precedent. Profitul net obținut a fost de 5% raportat la cifra de afaceri.

SaveMob Group, investiții în tehnologie

În perioada cuprinsă între 2013 și 2018, grupul a realizat investiții constante în tehnologie. Investițiile au vizat de asemenea importul de materiale de calitate superioară din Italia, accesorii de mobilier, dar au vizat și modalități de retenție a personalului și promovare.

”Conceptul SaveMob a fost gândit ca o afacere de durată care s-a dezvoltat în mod progresiv, de la an la an. Dincolo de valoarea sentimentală a mobilierului moștenit, este important că lumea a început să înțeleagă calitatea reală a mobilei vechi și apelează din ce în ce mai des la servicii profesioniste de restaurare și recondiționare. Combinația dintre mobilierul vechi din lemn masiv, bine uscat și lucrat cu migală si materialele de cea mai bună calitate importate din Italia folosite de specialiștii noștri, creează un produs final care va rezista multe alte generații de acum încolo. Pentru noi, o piesă de mobilier uzată, stricată sau cu aspect învechit, este un diamanat neșlefuit, un ”copil” care are nevoie să fie alintat, răsfățat și îngrijit pentru a-și recâștiga farmecul de odinioară. În plus, și pentru meșterii lemnari restaurarea de mobilă este un domeniu foarte atractiv, pentru că îți permite să fii creativ, să găsești soluții pentru a recondiționa o piesă care uneori are sute de ani”, a declarat Ing. Mihai Save, Managing Director SaveMob Group.

SaveMob Group, buget alocat pentru 2019

În anul 2019, SaveMob Group va aloca un buget cuprins între 240.000 și 340.000 lei pentru investiții. Investițiile vizează mai multe obiective, ca mașini și utilaje, promovare dar și investiții în resursa umană. Conform estimărilor companiei, în anul 2019 numărul de piese recondiționate va crește cu 50%, în timp ce ponderea serviciilor de restaurare profesională a obiectelor de patrimoniu va crește cu 30%.

Citește și TransferGo anunță extinderea serviciilor