Producatori

Savini Due, lider pe piața de mobilier de baie din România

01.07.2018

Compania a efectuat investiții care au dus la creșterea producției și a cifrei de afaceri pentru anul acesta. Povestea Savini Due a început în țara noastră în anul 2003, când tânărul antreprenor Piersante Savini, care provine dintr-o familie din regiunea Abruzzo, Italia, cu lungă tradiție în producția de mobilier, a luat decizia de a veni în România și de a pune bazele companiei ce avea să devină în scurt timp liderul pieței de mobilier de baie de pe piața românească. În anii următori înființării, Savini Due și-a axat foarte mult activitatea pe realizarea mobilierelor din lemn masiv, în stil clasic Arte Povera, și pe deservirea piețelor din România și Italia. După o perioadă de investiții importante care au dus la creșterea capacității de producție, precum și la diversificarea posibilităților de producție, compania și-a îndreptat atenția și spre alte piețe din Europa, cum ar fi, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Germania, Austria, Croația, Bosnia & Herțegovina, Cehia, Slovacia, Serbia, Kosovo, Ucraina, și Polonia.

Valorile după care Savini Due își desfășoară activitatea de zi cu zi sunt respectul pentru clienți și pentru angajați, calitatea produselor, promptitudinea și seriozitatea

„În acest moment producem peste 15 colecții de mobilier de serie, precum și multiple proiecte speciale pentru cei mai importanți clienți, dar și o gamă extinsă de peste 20 de modele de capace wc și 50 de variante de culori și finisaje disponibile”, ne-a declarat domnul Piersante Savini, General Manager, Savini Due SRL.

Unități de producție și aria de distribuție a companiei  

Savini Due deține în România o singură unitate de producție, la Sebeș, în județul Alba, reușind să obțină performanțe de la an la an, având în vedere amploarea operațiunilor desfășurate.

„În ceea ce privește procesul de producție, aș menționa doar câteva dintre tehnologiile care ne ajută să realizăm și să livrăm peste 50.000 de mobiliere anual și peste 1 milion de capace wc – roboții de vopsire automată, liniile de uscare prin UV și sistemul de management al depozitului”, a mai precizat domnul Bena.

Compania acoperă în acest moment între 95 și 98% din teritoriul României, atât prin parteneriatele cu marii retaileri DYI, dar și prin strânsa colaborare cu magazinele specializate, showroom-uri și magazine online.

Savini Due și-a consolidat în ultimii ani poziția de lider pe piața din România, dar și pe cea din Ungaria. În topul piețelor de export se află Italia, Bulgaria, Grecia, și Germania, compania fiind prezentă tot mai mult și pe piețele din Polonia, Serbia, Croația, Cehia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina și Kosovo.

Măsuri pentru protecția mediului înconjurător

Compania este foarte preocupată de protecția mediului înconjurător si de asigurarea de condiții optime pentru angajați.

„Pentru noi, protecția mediului constituie un domeniu prioritar, iar asigurarea sănătății angajaților noștri și a locurilor de muncă a acestora sunt responsabilitățile noastre principale. De aceea ne-am propus implementarea noului concept Eco-flow pentru construcția unor instalații de exhaustare cu consumuri energetice reduse, flexibilitate în exploatare și fiabilitate mărită. Prin soluțiile care fac parte din acest concept se promovează metodele de producție curate, eficiente din punct de vedere economic și în același timp, sănătoase pentru mediu. Astfel asigurăm conservarea și protecția zonelor din industria mobilei în consens cu cerințele dezvoltării durabile”, a continuat domnul Ionuț Bena.

Practic, cele trei arii ale activității destinate protecției mediului sunt asigurarea calității aerului – care se realizează prin limitarea emisiilor compușilor organici volatili (COV), înlocuirea substanțelor chimice periculoase cu substanțe chimice permise și dotarea cu instalații și utilaje performante de aplicare a materialelor de acoperire; reducerea consumurilor energetice și a emisiilor poluante – ce constă în transportul pneumatic de la utilajele tehnologice de prelucrare a lemnului, filtrarea aerului și recircularea pe perioada de iarnă a aerului cald, rezultând economie de energie termică; managementul deșeurilor rezultate, cum sunt deșeurile de producție, de ambalaje și menajere, fiecare tip de deșeu fiind sortat separat și urmând apoi un regim special pentru eliminare.

Avantajele competitive ale companiei Savini Due

Unul dintre atuurile majore ale companiei este design-ul italian al produselor, precum și raportul foarte bun între calitatea și prețul produselor comercializate. Pornind de la aceste aspecte și de la munca bună depusă în teren de către angajații din vânzări, Savini Due a reușit să dezvolte relații solide cu partenerii, iar aceștia din urmă știu foarte bine că se pot baza pe companie pentru cele mai ambițioase proiecte pe care și le propun.

În acest moment, în cadrul Savini Due lucrează 380 de angajați, compania plănuind să ajungă la 400 până la finalul anului. Pentru zona de producție, instruirea acestora se realizează de către personalul dedicat din fiecare sector de producție.

Investiții și rezultate financiare

Cele mai multe investiții efectuate în ultima perioadă au vizat extinderea spațiului de depozitare, extinderea spațiului de producție, dar și activitatea de marketing și promovare.

La finele anului 2017, Savini Due România înregistrase o cifră de afaceri de 25,72 milioane de euro, iar pentru anul 2018 compania preconizează o creștere de 15% a acesteia.