Stiri: Stiri

Scădere accelerată la prețul locuințelor

19.08.2013

Tarifele locuințelor au luat-o la vale în acest an, cunoscând o scădere abruptă. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut prețurile pentru imobile au scăzut cu 4,5 la sută față de un insignifiant 0,4 % în 2012, conform unei analize efectuate de către imobiliare.ro.

Și informațiile de la Institutul Național de Statistică arată un declin al prețului locuințelor, această scădere nefiind observată uniform pe suprafața Bucureștiului față de alte orașe din țară, notează ziarul Finanțiștii.

Spre deosebire de anul trecut, 2013 se contureaza a fi un an de scaderi mai abrupte. Indicele imobiliare.ro calculat la nivel national (pentru apartamentele noi si vechi disponibile spre vanzare) releva un declin de aproape 4,5% in primele sase luni ale anului, de la o valoare de 978 euro pe metru patrat, valabila la inceputul lui ianuarie, pana la nivelul de 934 euro/mp, consemnat la sfarsitul lunii iunie. Spre comparatie, in intervalul similar din 2012, preturile s-au diminuat cu doar 0,4%, in timp ce declinul anual a fost de 1,3% anunta imobiliare.ro.

Sursă: Finanțiștii