Stiri: Companii

Scădere de 4,9% a primelor subscrise de VIG, în 2013

30.01.2014

Vienna Insurance Group (VIG) a raportat pentru 2013 prime subscrise, neconsolidate, în valoare de 9,4 miliarde euro, în scădere cu 4,9%, față de nivelul înregistrat în anul precedent. Declinul are drept cauză  reducerea planificată a poliţelor pe termen scurt cu achitare la scadenţă în Polonia. De asemenea, diminuarea activităţii pe piaţa auto în Italia şi România au contribuit la această scădere.

În plus, un procent din scădere a fost atribuită deprecierii monedei din Polonia.

Compania estimează că profitul înainte de taxe să ajungă la 350 milioane de euro, fiind influențat negativ, de asemenea de rezultatele din România și Italia,

Legat de rezultat operaţional, compania preconizează o stagnare, la aproximativ 580 milioane euro.

Dividende acordate, în creștere

Managementul companiei a propus ca pentru 2013 să crească dividendul pe acțiune 1,30 euro.

”În continuarea politicii noastre de acordare de dividende, dorim să valorificăm performanţa operațională bună, precum şi nivelul solid al capitalului de bază al Grupului pentru a oferi acţionarilor noştri dividende atractive. Din acest motiv, planificăm să propunem consiliilor de conducere o creştere a dividendelor cu 0,10 euro până la 1,30 euro pe acţiune, pentru anul fiscal 2013“, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Război al prețurilor pe segementul RCA

Legat de rezultatele din România, reprezentanții VIG au precizat că dezvoltarea negativă continuă, piața locală fiind dominată de concurenţa parţial iraţională bazată pe preţuri, mai ales pe segmentul asigurărilor RCA.

”Cum Vienna Insurance Group nu vrea să ia parte la acest război al preţurilor, acest lucru a dus la o scădere puternică a primelor pe piaţa auto”, au afirmat reprezentanții companiei.