Scădere semnificativă a volumului lucrărilor de construcţii

16.01.2017

Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a scăzut cu 13,3% în noiembrie 2016, comparativ cu aceeași perioadă din 2015, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate s-a redus cu 9,9%, potrivit datelor anunţate de Institutul Național de Statistică (INS).

Scăderi s-au înregistrat la toate elementele de structură: lucrările de reparații capitale — cu 43,5%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,8% și la lucrările de construcții noi cu 2,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 37,4%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 78,2% și la clădirile nerezidențiale cu 17,9%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 9,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate elementele: lucrările de reparații capitale cu 48,0%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 7,0% și la lucrările de construcții noi cu 3,5% .

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 32,3%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 60,0% și la clădirile nerezidențiale cu 14,8%.

Datele INS arată că volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în noiembrie 2016 comparativ cu octombrie 2016, ca serie brută, cu 2,3%, scădere evidențiată la lucrările de reparații capitale cu 22,3% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 14,2%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 9,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 13,4%. Volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 12,2% și la clădirile rezidențiale cu 8,1%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 4,0%, scădere evidențiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparații capitale cu 28,8% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 12,9%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la construcțiile inginerești cu 17,4%. Creșteri s-au înregistrat la clădirile nerezidențiale cu 4,5% și la clădirile rezidențiale cu 2,7%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 0,9%, în primele 11 luni din 2016, comparativ cu aceeași perioadă din 2015. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparații capitale cu 19,6%. Creșteri au fost la lucrările de construcții noi cu 2,7% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 5,8%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 13,5% și la clădirile nerezidențiale cu 2,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 1,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,7% și la lucrările de construcții noi cu 2,4%. Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 16,4%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile rezidențiale cu 8,3%, construcțiile inginerești cu 1,7% și la clădirile nerezidențiale cu 1,4%.

 

 

Citiți și despre:

  • Volumul lucrărilor de construcţii, în creştereVolumul lucrărilor de construcţii, în creştere În luna februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 24,3%, […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în 2014Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în 2014 Anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 6,7%, comparativ cu nivelul din 2013, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Totuși, în luna decembrie din 2014, […]
  • Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilieVolumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilie În luna aprilie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna precedentă, ca serie brută cu 0,8%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,3%, […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere anul trecutVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere anul trecut Volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut anul trecut cu 0,6% față de nivelul înregistrat în 2012, potrivit datelor Institului Național de Statistică (INS). În cazul clădirilor nerezidenţiale […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădereVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere În primele 10 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,0%, respectiv cu […]