Stiri: Logistica

Scania a lansat un nou pachet de soluţii pentru un transport sustenabil

08.12.2017

Scania a lansat un nou pachet de soluţii pentru un transport urban sustenabil. Este vorba de noua generaţie de camioane prin care se continuă introducerea în mediul urban a unor soluţii sustenabile, precum vehicule de distribuţie marfă, autospeciale pentru stingerea incendiilor şi vehicule de salvare, în conformitate cu filosofia Scania: “aici şi acum”

Aşadar, compania a intrat, la ora actuală, în cea de-a treia etapă de lansare a noii generaţii de camioane pentru pieţele europene. Acestea pun un accent deosebit pe aplicaţiile din mediul urban, folosite în operaţiunile de distribuţie şi transport în oraşe, între orașe și în jurul acestora, precum şi pe vehiculele de colectare a deşeurilor, vehicule de urgenţă şi municipale. Mobilitatea urbană este crucială pentru a permite oraşelor moderne să funcţioneze eficient, să fie atractive şi sustenabile.

“În calitatea noastră de lideri în transportul sustenabil, punctul nostru de pornire este clientul ce trebuie să facă faţă provocărilor precum aglomeraţia, siguranţa în trafic, grija pentru mediu şi economia globală, oferind în acelaşi timp condiţii atractive de muncă. Introducând mai multe produse şi servicii, putem prezenta o ofertă mult mai personalizată, sustenabilă şi eficientă din punct de vedere al costurilor decât alți producători, pentru a îndeplini cerinţele fiecărui client”, spune Alexander Vlaskamp, Vicepreşedinte Senior Scania Trucks.

Mai exact, noile autovehicule se concentrează pe soluţii urbane pentru acele aplicaţii ce operează mai ales în oraşe şi zonele adiacente. Noile motoare, noile cabine şi opţiunile diversificate permit Scania să îşi consolideze poziţia de lider în soluţii sustenabile.

Soluţiile de transport urban cuprind întreaga gamă de la distribuţia de mărfuri şi colectarea deşeurilor, la sisteme avansate de logistică cu accent pus pe sustenabilitate şi eficienţă.

“Scania a luat o decizie strategică pentru a adăuga noi servicii şi o gamă de noi produse foarte versatile, atât pe partea de motoare cât şi de cabine. Capacitatea operatorilor şi a beneficiarilor de servicii de transport, de a personaliza o soluţie sustenabilă în dialog cu Scania atinge noi nivele, indiferent de tipul de aplicație în mediul urban sau de provocările cu care se confruntă aceştia. Sustenabilitatea este problema cheie în toate oraşele lume”, mai spune Vlaskamp.