Stiri: Logistica

Scania contestă decizia CE privind normele antitrust

13.12.2017

Compania Scania a anunţat că a formulat un recurs împotriva deciziei luate de Comisia Europeană privind normele antitrust la Tribunalul European al UE. În cererea transmisă, compania contestă constatările și acuzațiile din decizia Comisiei Europene.

„Scania nu a încheiat nici un acord pan-European cu alți producători în privința prețurilor. De asemenea, compania nu a întârziat introducerea pe piață a noilor motoare în conformitate cu legislația UE în ceea ce privește emisiile de noxe”, a anunţat compania.

În plus, pe toată durată investigației, Scania a cooperat pe deplin cu cei din Comisia Europeană, furnizând toate informațiile și explicațiile solicitate

Pe data de 27 Septembrie, Comisia Europeană obligă Scania să plătească o amendă de peste 800 milioane de euro pentru că ar fi participat la schimburi necorespunzătoare de informații și înțelegeri secrete cu alți producători europeni de camioane în ceea ce privește prețurile și introducerea tehnologiilor de emisii noxe în perioada 1997-2011.