Scheme de finantare 2020

Scheme de finanţare 2020: 50 de milioane de euro de la CEC Bank

27.10.2020

Scheme de finanţare 2020. CEC Bank a anunţat că a încheiat un nou acord de finanțare, în valoare de 50 milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiții (BEI), prin schemele de finanțare dedicate pentru economiile afectate de pandemia de coronavirus. Sumele pot fi puse deja la dispoziția clienților băncii.

Scheme de finanţare 2020. Ce spune conducerea CEC Bank?

„Prin acest nou acord de finanțare, continuăm buna colaborare pe care o avem cu BEI încă din anul 2013 și ne diversificăm resursele disponibile pentru finanțarea economiei, în special pentru IMM-uri și companii cu capitalizare medie. Finanțarea pusă la dispoziție de BEI contribuie la îmbunătățirea accesului companiilor la credite și ne permite să susținem proiecte de investiții care contribuie la modernizarea și diversificarea activității economice și la menținerea și/sau crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte, Director General CEC Bank.

Scheme de finanţare 2020. Sectorul IMM

Acesta este un nou tip de finanțare dezvoltat de BEI în contextul pandemiei COVID-19, pentru a sprijini revenirea sectorului IMM. CEC Bank este prima bancă din România care a accesat finanțările dezvoltate de BEI ca răspuns la pandemie.

Colaborarea dintre CEC Bank și BEI a început în 2013. Acesta este cel de-al treilea acord de finanțare semnat de cele două părți. Precedentele acorduri au fost semnate în 2013, respectiv 2014 și au avut o valoare cumulată de 145 milioane euro.

Credite de termen mediu

Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, CEC Bank a oferit finanțări în valoare de aproximativ 1 miliard de lei, pentru peste 1.500 de companii. Prin noul acord de finanțare, CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu (până la 5 ani), cu un nivel al dobânzii redus cu minimum 0,25% față de dobânda standard.

Citeşte şi Angajări Urgent Cargus 2020: Sunt disponibile peste 1.000 de locuri de muncă

 

 

Citiți și despre: