Stiri: Companii

Schimbare importantă în managementul companiei Miele Tehnica

01.11.2017

Schimbare importantă în managementul Miele Tehnica, după ce actualul Director General a anunţat că se va pensiona. Astfel, după 10 ani de activitate în calitate de Director General al fabricii Miele Tehnica, începând cu data de 1 noiembrie, Hartmut Hohaus se va pensiona și se va retrage din activitatea profesională predând conducerea Alexander Klein.

Hartmut Hohaus a pus bazele companiei Miele Tehnica, un proiect green field, asigurând ulterior creșterea și dezvoltarea sustenabilă a companiei. Datorită devotamentului, spiritului antreprenorial și gândirii sale strategice Hartmut Hohaus a reușit în anii petrecuți la conducerea companiei să facă din aceasta un punct de referință în industria brașoveană în general și în industria electronică din România, în special.

Noul Director General al companiei, Alexander Klein, este originar din Austria și în ultimii 17 ani a ocupat diferite poziții manageriale în cadrul companiei Flextronics, atât în Ungaria, cât și în România. Experiența sa și abilitățile de management dobândite în timp vor contribui la preluarea și continuarea dezvoltării strategice a activității companiei Miele Tehnica.

Compania Miele Tehnica a fost fondată în anul 2008 și este parte a grupului Miele Germania, liderul mondial în furnizarea de aparatură electrocasnică Premium. În Brașov, unde compania activează, se produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele, în urmă cu doi ani fiind inaugurată acolo și o divizie de dezvoltare software.

Cifra de afaceri a companiei pentru anul financiar 2016/2017 s-a ridicat la 57 milioane Euro, compania producând în această perioadă peste 5.250.000 de unități, în creștere cu peste 20 % față de anul anterior.