Stiri: Sanatate

Schimbare la conducerea Roche

17.03.2014

Christoph Franz a fost numit la conducerea Consiliului Director al companiei farmaceutice Roche, în urma Întâlnirii Generale Anuale a Grupului care a avut loc la începutul acestei luni, preluând funcţia de la Franz Humer.

El a fost ales în noua funcţie cu 99,8% din voturi, iar inainte de a prelua această funcţie a fost CEO al Lufthansa.

“Le mulţumesc acţionarilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Roche este o companie extraordinară şi sunt nerăbdător să preiau funcţia de preşedinte al Consiliului Director. Doresc să îi mulţumesc şi lui Franz Humer, care a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea companiei Roche în ultimii 19 ani. Sub conducerea lui, compania Roche a deveni lider global în domeniul farmaceutic şi în cel de diagnostice”, a declarat noul preşedinte al Consiliului Director.

De asemenea, Franz Humer, a afirmat la încheierea mandatului, că Roche este o companie excelent poziţionată pentru viitor şi că care convingerea că actualul preşedinte va continua povestea de succes.

Acesta a mai precizat că investiţiile în cercetarea şi dezvoltarea de noi produse ar putea scădea în Europa dacă medicamentele originale şi inovative un vor aduce profituri.

“Europa are nevoie de un sistem care să permită companiilor farmaceutice să rămână motivate în a investi în cercetare şi dezvoltare. Industria farmaceutică trebuie să colaboreze cu factorii de decizie pentru a crea o formulă prin care să se recunoască eficienţa şi valoarea socială a medicamentelor inovatoare”, a completat fostul preşedinte al Consiliului Director.

Anul trecut, Roche avea, la nivel global, peste 85.000 de angajaţi, în timp ce investiţiile companiei în cercetare şi dezvoltare s-au ridicat la 8,7 miliarde de franci elveţieni. Vânzările totale ale grupului au ajuns anul trecut la 46,8 miliarde de franci elveţieni.