Stiri: Stiri

Schimbarea legii voucherelor aduce mai mulți turiști pentru destinațiile interne

04.06.2014

Legea voucherelor de vacanță va aduce mai mulți turiști în destinațiile din România și mai multe venituri în unitățile de cazare și alimentație publică – sunt de părere oficialii Federației Asociațiilor de Promovare din România (FAPT).

Salutăm decizia de adoptare a Legii voucherelor de vacanță, proiect susținut de întreaga industrie, pentru care ANAT și FAPT luptă încă din 2009. Legea voucherelor de vacanță va aduce mai mulți turiști în destinațiile din România și, implicit, mai multe venituri în unitățile de cazare și alimentație publică. De 5 ani, nu am încetat să facem lobby pentru a susține turismul românesc și iată că astăzi Legea voucherelor de vacanță a trecut de Parlament. Angajații regiilor și companiilor de stat vor primi obligatoriu vouchere de vacanță și nu prime în bani – se arată în comunicatul de presă emis de Federația Asociațiilor de Promovare din România.

Datorită impozitării reduse, angajatorii sunt stimulați să ofere vouchere de vacanță angajaților în locul primelor aferente, așadar cei din industria de turism sunt optimiști cu privire la viitorul turismului din țara noastră.

Deputații au adoptat marți proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 8/2009. Noile reglementări prevăd ca tichetele de vacanță să fie scutite de plata impozitului pe venit și a asigurărilor sociale, iar sumele corespunzătoare voucherelor să fie deductibile pentru angajator, la calculul impozitului pe profit. Asta doar în limita a șase salarii minime pe economie pentru fiecare angajat. Proiectul de lege va fi propus șefului statului pentru promulgare, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.