Angajari domeniul financiar 2020 - Finance Recruitment Day

Schimbarea locului de muncă: 50% dintre români vor un job nou

21.11.2019

Schimbarea locului de muncă. Românii vor să-și schimbe locul de muncă până la finalul anului. 50% dintre cei care au participat la cel mai recent studiu derulat de eJobs România au afirmat că au aplicat la cel puțin un job în ultima lună, cu intenția de a-și schimba locul de muncă până la finalul anului.

Schimbarea locului de muncă. Un an intens

Anul 2019 a fost unul intens în ceea ce privește intențiile de angajare ale românilor. 85% din respondenți au aplicat cel puțin o dată de la începutul anului. Numai 8,4% dintre cei intervievați sunt suficient de mulțumiți de locurile lor de muncă actuale. Din acest motiv, ultima oară au aplicat pentru un job cu mai bine de doi ani în urmă.

Un număr mare de locuri de muncă

Încurajați de numărul mare de locuri de muncă, candidații sunt din ce în ce mai atenți la procesul de recrutare. În plus, aceștia au așteptări mari de la angajatori.

Studiul mai arată că pentru 7 din 10 candidați felul în care le vorbește recrutorul este cel mai important aspect din cadrul unui interviu de angajare. De asemenea, este și unul dintre factorii în funcție de care decid dacă să accepte sau nu o ofertă de angajare.

Schimbarea locului de muncă. Ce își doresc românii?

52% dintre respondenți își doresc să aibă cel puțin o întâlnire cu cel care va urma să le fie manager direct.

Elementele de care țin cont candidații și care pot face diferența dintre o ofertă acceptată și una refuzată:

  • feed-back-ul de după interviu
  • răspunsurile pe care le primesc de la recrutor
  • felul în care arată compania

Aproape 20% dintre respondenți își doresc ca interviurile de angajare să nu dureze mai mult de o oră.

Schimbarea locului de muncă. Ce spun autorii studiului?

”Candidații știu din ce în ce mai bine ce își doresc de la un loc de muncă, de la un angajator, de la managerul direct, de la colegi, de la recrutor și așa mai departe. Au un nivel tot mai ridicat de așteptări și ”amendează” tot ce iese din acest cadru. Astfel, 62,5% dintre participanții la studiu sunt deranjați atunci când primesc întrebări-clișeu care nu au legătură cu poziția pentru care au aplicat. Aproape la fel de mulți includ în același top lipsa informațiilor despre salariu, întrebările despre viața personală ori atitudinea distantă din partea recrutorului. Din fericire, în ultimii doi ani, recrutorii au început să lucreze în această direcție și să îmbunătățească procesele de recrutare, arătând o preocupare din ce în ce mai mare în direcția dezvoltării propriului brand de angajator”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Citește și Conferințele BookLand Evolution ajung pe 27 noiembrie la Iași

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Schimbarea locului de muncă: 50% dintre români vor un job nou

  1. Pingback: Difteria, o amenintare pentru Romania | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Difteria, o amenințare pentru România

Comentariile nu sunt permise.