Stiri: IT&C

Schimbari Facebook 2019

Schimbări Facebook 2019: Politici mai stricte și noi resurse pentru prevenirea suicidului

11.09.2019

Schimbări Facebook 2019. Rețeaua de socializare anunță politici mai stricte și noi resurse pentru prevenirea suicidului și a auto-vătămării. Astfel, fiind o comunitate online globală, pentru Facebook este extrem de important ca utilizatorii să fie în siguranță atunci când folosesc aplicațiile companiei.

Din acest motiv, încă din 2006, aceștia lucrează cu experți din toată lumea pentru a dezvolta politicile, practicile și produsele oferite, astfel încât să vină în sprijinul celor care se confruntă cu un risc crescut de suicid sau auto-vătămare.

Schimbări Facebook 2019. Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului

De Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, Facebook a anunțat o serie de noutăți despre:

  • informațiile și măsurile aplicate pe parcursul ultimului an,
  • acțiunile care urmează să fie implementate pentru a se asigura că toți utilizatorii sunt în siguranță

Îmbunătățirea modului în care conținutul este gestionat

La începutul acestui an, Facebook a început să găzduiască sesiuni periodice de discuții și consultanță cu experți din toată lumea pentru a aborda unele dintre cele mai dificile subiecte legate de suicid și auto-vătămare. Printre acestea se numără:

  • modul în care sunt gestionate scrisorile de adio
  • riscurile create de conținutul online asociat acestor subiecte
  • portretizări ale suicidului cu potențial de a deveni subiecte de știri

Mai multe detalii despre aceste întâlniri sunt disponibile pe noua pagină dedicată Prevenirii Suicidului. Aceasta a fost creată de Facebook în cadrul Centrului de Siguranță, spune Antigone Davis, Global Head of Safety, Facebook.

Schimbări Facebook 2019. Măsuri

În urma acestor întâlniri, au fost luate mai multe măsuri:

● Politicile Facebook care vizează auto-vătămarea sunt mai stricte acum. Astfel, nu se mai permit imagini ce redau rănirea propriei persoane, pentru a evita promovarea sau declanșarea neintenționată a auto-vătămării, chiar și în cazurile în care un utilizator caută sprijin sau se exprimă ca parte a procesului său de recuperare.

● În ceea ce privește Instagram, a fost îngreunat procesul de căutare pentru acest gen de conținut. De asemenea, au fost luate măsuri pentru ca acesta să nu mai poată fi recomandat în secțiunea Explorează.

● Pentru a adresa problema complexă a conținutului legat de tulburări de alimentație, politicile Facebook interzic conținutul care ar putea promova astfel de tulburări.

● Alături de aceste politici mai stricte, Facebook continuă să le ofere resurse celor care postează conținut ce promovează tulburările de alimentație sau auto-vătămarea, chiar dacă postările respective sunt șterse.

● O altă măsură este ascunderea conținutul sensibil, în cazul tăieturilor vindecate, survenite în urma auto-vătămării, pentru a evita promovarea neintenționată a auto-vătămării.

Facebook a angajat un specialist în sănătate și well-being

Colaborarea cu experții s-a dovedit atât de valoroasă, încât compania a decis să angajeze un specialist în sănătate și well-being. Acesta face parte din echipa dedicată politicilor de siguranță.

Această persoană se va concentra exclusiv pe impactul politicilor și al aplicațiilor Facebook asupra sănătății și a stării de bine și va explora noi modalități de îmbunătățire a sprijinului acordat comunității, inclusiv în cazul subiectelor legate de suicid și auto-vătămare.

Schimbări Facebook 2019. CrowdTangle

În plus, pentru prima dată, Facebook anunță că explorează modalități de a împărtăși datele publice de pe platformă legate de modul în care oamenii vorbesc despre sinucidere, începând prin a le asigura cercetătorilor acces la instrumentul de monitorizare a rețelelor de socializare, CrowdTangle.

Până în prezent, CrowdTangle a fost disponibil, în primul rând, pentru a ajuta redacțiile și editorii media să înțeleagă ce se întâmplă pe Facebook. Compania este încântată să pună acest instrument la dispoziția a doi cercetători renumiți care se concentrează pe prevenirea suicidului. Prin intermediul acestuia, ei vor putea explora modul în care informațiile partajate pe Facebook și Instagram pot fi utilizate pentru a face progrese în prevenirea suicidului și în sprijinul acordat în astfel de cazuri.

Schimbări Facebook 2019. Un spațiu mai sigur pentru conversații dificile

Una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a suicidului este ca persoanele aflate la risc să păstreze legătura cu prieteni și membrii ai familiei. Facebook are un rol unic în facilitarea acestui tip de conexiuni. Din acest cauză, anunță măsuri suplimentare pentru a-i susține pe cei care discută astfel de subiecte sensibile.

Resursele online au fost îmbunătățite prin includerea ghidului pentru un #chatsigur. Acesta a fost dezvoltat de Orygen în Centrul de Siguranță al Facebook.

Ghidul pentru un #chatsigur a fost dezvoltat alături de tineri pentru a le oferi sprijin celor care ar putea reacționa la conținutul legat de suicid.

Citește și Topul retailerilor de IT din România în 2019