Slide

Stiri: Energie

Schimbări în Directoratul OMV Petrom

25.03.2015

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud Estul Europei, a anunţat numirea Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea în funcţia de membru al Directoratului OMV Petrom, aceasta fiind responsabilă cu activitatea segmentului de Downstream Gas, începând cu 17 aprilie 2015, ca urmare a încetării mandatului lui Cristian Secoşan.

Numirea ei a avut loc în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom din data de 24 martie.

În cadrul şedinţei, Consiliul de Supraveghere a adoptat redenumirea segmentelor de activitate ale OMV Petrom, fără a modifica modul de organizare a companiei. Decizia a fost luată pentru a reflecta denumirile segmentelor de activitate la nivelul grupului OMV şi pentru a facilita astfel comparabilitatea rezultatelor financiare raportate în sistem IFRS.

Astfel, segmentul de Explorare şi Producție devine Upstream, segmentul de Rafinare şi Marketing devine Downstream Oil iar segmentul de Gaze şi Energie devine Downstream Gas.

„Doresc să îi mulţumesc dlui Secoşan pentru contribuţia sa la performanta companiei din ultimii ani. Expertiza dlui. Secoşan în sectorul energetic a ajutat la eficientizarea diviziei de gaze şi electricitate, astfel încât să poată face faţă mai bine mediului de afaceri dificil. În timpul mandatului său divizia a fost reorganizata pentru a îmbunătăţi orientarea către piaţă. Îi mulţumim pentru eforturile sale şi îi dorim succes în viitoarele sale planuri de afaceri. De asemenea, îi urez bun venit Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea în poziţia de membru al Directoratului OMV Petrom. Ea lucrează în cadrul companiei de 17 ani și a fost implicată în proiectul centralei electrice Brazi încă de la început. Odată cu această numire mă bucur sa subliniez diversitatea Directoratului OMV Petrom, 40% fiind reprezentat de femei și de asemenea faptul că români care s-au dezvoltat în cadrul companiei si al Grupului OMV sunt acum parte din managementul la vârf”, a spus Gerhard Roiss, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom.