Stiri: Finante

Evoluție BVB ianuarie - septembrie 2023.

Schimbări la BVB, începând din 21 septembrie

11.09.2015

Începând cu data de 21 septembrie, tranzacţionarea acţiunilor la Bursa de Valori Bcureşti se va realiza conform unor noi paşi de preţ. Astfel, din această dată, BVB introduce o nouă modalitate de stabilire a paşilor de preţ pentru toate acţiunile, drepturile şi unităţile de fond tranzacţionate

Schimbarea paşilor de preţ se realizează în sensul creşterii intervalelor preţului de tranzacţionare comparativ cu valorile curente. Astfel se creează premisele unei mai bune concentrări a ordinelor pe niveluri de preţ, îmbunătăţirii procesului de descoperire a preţului de tranzacţionare, precum şi dinamicii mai eficiente în registrul de ordine.

“Vom continuă să oferim condiţii pentru crearea unei pieţe care oferă zilnic şi chiar de mai multe ori în timpul unei şedinţe de tranzacţionare oportunităţi bune pentru investitori sau pentru cei care tranzacţionează frecvent şi activ pe parcursul unei zile, pentru a câştigă bani. O altă direcţie a Bursei de Valori Bucureşti este că vom reacţiona rapid la circumstanţele şi trendurile acestei pieţe globale, în sensul alinierii unora dintre mecanismele noastre de tranzacţionare la cele ale pieţei globale”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.