Stiri: Economie

Schimburile comerciale româno-iordaniene au ajuns la 250 milioane dolari, în 2013

20.03.2014

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Adrian Volintiru, s-a întâlnit ieri cu reprezentantul pentru afaceri economice și sociale al MS Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, Samer Asfour.

În cadrul evenimentului a fost subliniată necesitatea intensificării cooperării economice bilaterale în sectoarele care reprezintă potențial de dezvoltare pe termen mediu și lung, precum energie (în special din surse regenerabile), IT&C (unde ambele țări dispun de resurse tehnice și umane, precum și posibilităţi de cooperare), transporturi (inclusiv servicii logistice), agricultură (unde România poate deveni un partener strategic al Iordaniei în domeniul agro-alimentar) și comerţ general (inclusiv pe terţe pieţe).

La finele anului trecut, volumul total al schimburilor comerciale româno-iordaniene s-au ridicat la 249,49 milioane dolari, din care 245,87 milioane dolari exporturi româneşti și 3,62 milioane dolari importuri din Iordania.

”Cele două părţi au subliniat importanța utilizării facilităţilor oferite de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană – Iordania precum și de avantajele comparative generate de poziţionarea strategică a României în Europa și a Iordaniei în Orientul Mijlociu”, au afirmat reprezentanții Ministerului Economiei, într-un comunicat de presă.

De asemenea, atragerea în România a investiţiilor şi capitalului din Iordania poate fi una dintre posibilităţile dezvoltării în continuare a relaţiilor bilaterale dintre cele două țări.