Stiri: Energie

Schneider Electric a lansat competiţia „Green in the City”

10.12.2014

Schneider Electric a anunţat lansarea celei de-a cincea ediții a competiției internaționale Go Green in the City, concurs dedicat studenților din întreaga lume. Astfel, la fel ca în anii trecuţi, tinerii sunt provocați să propună soluții inovatoare pentru managementul energiei în orașe.

Aceştia pot aplica pentru competiție până la finalul lunii ianuarie 2015. Astfel, în echipe de câte doi membri, dintre care cel puțin o persoană de sex feminin, aceștia pot înscrie un studiu de caz care ilustrează ideile lor privind managementul energiei pentru unul dintre cele cinci sectoare de bază ale mediului urban: rezidențial, universitar, mediul de business, distribuția apei și spitale.

Competiţia a adunat deja peste 1.800 de preînregistrări din 80 de țări pentru ediția 2015, ceea ce reflectă interesul crescut pentru această competiție.

„Numărul tot mai mare de participanți confirmă interesul ridicat al studenților și dorința lor puternică de a se implica în descoperirea de soluții care să rezolve provocările energetice la nivel mondial. Go Green in the City îi stimulează pe tineri să genereze idei și soluții care să contribuie la transformarea orașelor în medii de viață sustenabile”, a declarat Olivier Blum, Chief Human Resources Officer în cadrul Schneider Electric. 

Cele 100 de echipe selectate pe baza studiilor de caz înscrise în competiție vor fi anunțate pe 1 februarie 2015 și, timp de o lună, vor colabora cu un mentor Schneider Electric pentru a dezvolta ideea inițială într-un sinopsis și o prezentare video.

După această etapă, vor fi desemnate 12 echipe finaliste, care vor fi invitate în Paris, în perioada 22-25 iunie, pentru a concura în finala competiției. Echipa câștigătoare va fi recompensată cu o călătorie în stil VIP în două țări ale lumii în care Schneider Electric are operațiuni.

În destinațiile alese de aceștia, câștigători vor avea ocazia de a vizita sediul companiei și de a interacționa cu angajații și cu management-ul fiecărei subsidiare. De asemenea, vor avea oportunitatea de a fi recrutați în echipa Schneider Electric din țara lor.