Stiri: Energie

Schneider Electric deschide un Centru dedicat soluțiilor inteligente pentru orașe

28.08.2014

Schneider Electric dezvoltă în Barcelona primul său Centru de Excelență dedicat soluțiilor inteligente pentru orașe. Astfel, compania va reuni într-un singur loc a întregului know-how deținut de companie în domeniul orașelor inteligente.

Datorită experienței și succesului Grupului în livrarea și implementarea de soluții pentru orașe inteligente în întreaga lume, Schneider Electric va propune orașelor soluții care vor avea un impact economic și social, generând beneficii concrete pentru cetățeni.

Activitatea Centrului de Excelență va ajuta la ghidarea și sprijinirea orașelor în transformarea lor cu ajutorul soluțiilor inteligente, precum și în dezvoltarea de noi modele de business, ceea ce va duce la un sistem mai eficient de gestionare, utilizare și sustenabilitate a spațiilor urbane.

„În următorii 40 de ani vom asista la o revoluție tehnologică urbană. Concentrarea tot mai mare a populației în centre urbane și insuficiența resurselor vor avea repercusiuni importante asupra mobilității, calității aerului, serviciilor medicale etc. În prezent, Schneider Electric colaborează cu peste 200 de orașe în proiecte de management inteligent și, cu ajutorul acestui Centru de Excelență, ne vom consolida capacitatea de a furniza soluții inovatoare destinate orașelor”, a afirmat Julio Rodríguez, Executive Vice-President Global Operations Schneider Electric.

Centrul de Excelență al Schneider Electric va fi amplasat în campusul Smart City amenajat de Municipalitatea Barcelonei în cartierul Sant Marti. Acest centru de cercetare, în care vor lucra 40 de specialiști, va deveni complet operațional până la jumătatea anului 2016.

„Barcelona a devenit o referință internațională în domeniul orașelor inteligente. Este Capitala Mobile World și, în 2014, a fost desemnată Capitala Europeană a Inovației. Noul Centru al Inovației din Campusul Smart City și angajamentul companiilor Schneider Electric și Cisco ne vor ajuta să ne îndreptăm spre un nou model de creștere economică bazat pe tehnologie, inovație urbană și servicii moderne, îmbunătățind bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor”, a spus Xavier Trias, Primarul orașului Barcelona.