Stiri: Energie

Schneider Electric, în Top 10 cele mai sustenabile corporații din lume

29.01.2015

Compania Schneider Electric a fost inclusă pe locul al 9-lea în Topul 100 al celor mai avansate corporații din lume în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă (Indicele „Global 100”) în 2015. Clasamentul este realizat anual de Corporate Knights, o companie canadiană de media și consultanță pentru investiții.

„Global 100 recunoaște companiile pioniere care construiesc noi metode de a realiza mai multe lucruri cu mai puține resurse”, a declarat Toby Heaps, CEO Corporate Knights.

Companiile incluse în topul Global 100 au înregistrat cele mai bune performanțe de dezvoltare sustenabilă în sectorul lor de activitate și au fost selectate dintr-o bază inițială de 4.609 companii listate, cu o capitalizare bursieră de cel puțin 2 miliarde de dolari (USD). Clasamentul este stabilit pe baza a 12 indicatori cantitativi de sustenabilitate, inclusiv suma veniturilor companiei realizate pe unitatea de energie consumată sau rata de prejudiciu pentru întreruperea activității.

„Schneider Electric se clasează între primele 10 companii din acest top pentru al doilea an consecutiv, aceasta reprezentând o puternică recunoaștere a angajamentului nostru continuu în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă. Zilnic, Schneider Electric încearcă să demonstreze că interesele economice, sociale și de mediu sunt convergente. Pentru a avea un impact semnificativ și pentru a iniția schimbări durabile, este necesară măsurarea performanțelor. De aceea, Schneider Electric are stabilite obiective specifice și își măsoară rezultatele în fiecare trimestru cu ajutorul barometrului Planetă & Societate”, a afirmat Jean-Pascal Tricoire, Președinte și CEO Schneider Electric.

Compania utilizează barometrul Planetă & Societate de peste 10 ani pentru a-și măsura performanțele în materie de sustenabilitate.

Acest barometru a fost creat de companie în anul 2005 și include obiective stabilite pentru o perioadă de trei ani și rezultate trimestriale în funcție de anumiți indicatori cheie de performanță, pe baza cărora performanțele sunt notate cu punctaje de la 1 la 10.

Cu fiecare program de companie, Grupul stabilește un nou barometru Planetă & Societate. Rezultatul final al programului de companie pentru 2012-2014 va fi făcut public în luna februarie a acestui an, însă compania și-a depășit deja obiectivul de 8/10 pentru această perioadă, obținând punctajul 9,20 în trimestrul al III-lea din 2014.