Slide

Stiri: Energie

Schneider Electric participă la cel mai mare proiect solar din Europa

25.11.2014

Schneider Electric face parte, împreună cu companiile Eiffage și Krinner, din consorțiul care a câștigat contractul pentru construirea unei ferme solare și a unei substații de extra-înaltă tensiune în Cestas, în apropiere de Bordeaux, Franța.

Cele două unități formează cel mai mare proiect de energie fotovoltaică din Europa, a cărui valoare se ridică la 285 de milioane de euro.

Consorțiul va asigura nu doar proiectarea și construirea celor două unități, ci și operarea și întreținerea lor.

Schneider Electric va oferi o soluție completă pentru managementul, controlul și monitorizarea energiei produse în această unitate, soluţie care va acoperi întregul lanț de conversie electrică şi va asigura managementul energiei de la panourile solare la rețeaua de înaltă tensiune.

De asemenea, compania va furniza serviciile aferente acestei soluții complete, oferind o garanție de 20 de ani în cazul echipamentelor.

Eiffage Group va realiza studii de inginerie prin subsidiara Clemessy RMT, în timp ce Eiffage Travaux Publics va efectua lucrările de terasamente, iar interconectarea va fi asigurată de Eiffage Energia. De asemenea, Krinner GmbH va fi responsabilă de realizarea fundațiilor și a structurilor de montaj pentru panourile fotovoltaice.

Proiectul este dezvoltat de  unul dintre cei mai mari jucători din piața energiei regenerabile din Franța, Neoen, și va avea o capacitate totală de 300 MWp.

Ferma solară va fi conectată direct la rețeaua electrică de foarte înaltă tensiune și va fi funcțională din octombrie 2015. Aceasta va genera peste 350 GWh pe an, suficient pentru a furniza necesarul zilnic de consum de energie pentru întreaga populație din Bordeaux.