Stiri: Energie

Schneider Electric participă la Summitul Mondial al Orașelor Inteligente

18.11.2014

Schneider Electric va participa la Summitul Mondial al Orașelor Inteligente (Smart City Expo World Congress – SCEWC), pentru al patrulea an consecutiv. Evenimentul va avea loc în Barcelona, în perioada 18-20 noiembrie, iar compania va explica, în cadrul acestuia, cum își propune să rezolve provocările urbane și va prezenta experiența și know-how-ul câștigate în cele peste 200 de proiecte în care este implicată în prezent în diverse orașe ale lumii.

Unul dintre proiectele acestui an cu care Schneider Electric va participa este cel care vizează transformarea orașului Boston într-un smart city, printr-un program de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 15% până în 2020 și cu 80% până în 2050.

În plus, poveștile de succes care vor fi prezentate de companie vor include proiecte din Hong Kong, Carson City, Barcelona și Lyon, care acoperă sectoare variate precum managementul apei, îmbunătățirea eficienței orașelor sau optimizarea consumului de energie.

„De-a lungul anilor, Schneider Electric a devenit o companie de referință în domeniul orașelor inteligente, datorită capacităților sale de dezvoltare tehnologică, precum și datorită rolului de promotor în implementarea și execuția proiectelor de smart cities. Compania a început dezvoltarea primului său Centru de Excelență în domeniul orașelor inteligente, în Barcelona. Acest Centru de Excelență își propune să devină spațiul în care orașele inteligente se vor transforma în realitate”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Pe lângă de implicarea Schneider Electric în proiecte din diferite orașe, un punct-cheie pentru transformarea orașelor inteligente în realitate constă în integrarea diverselor sisteme într-un cadru coerent, care să permită colaborarea, împărtășirea de date și managementul informațiilor în timp real.

Astfel, compania va prezenta la summit o serie de soluții inovatoare, două dintre acestea fiind concentrate pe managementul traficului și pregătirea pentru condiții meteorologice nefavorabile.