Slide

Stiri: Energie

Schneider Electric, premiată pentru gestionarea consumului de energie în 300 de sedii

22.01.2015

Compania Schneider Electric a fost premiată în cadrul Galei Platts Global Energy Awards, programul Energy Action fiind recompensat pentru reducerea consumului de energie cu aproape 13% și a emisiilor de dioxid de carbon cu peste 16%.

Astfel, compania a fost recunoscută pentru eforturile sale de a conserva și gestiona consumul de energie în peste 300 de sedii proprii din întreaga lume.

„Eficiența energetică face parte din ADN-ul nostru, astfel că ne onorează în mod special faptul că suntem recunoscuți pentru programele extinse pe care le-am implementat în sediile noastre. Ajutăm constant companii și familii din întreaga lume să valorifice mai bine energia pe care o consumă, reducând, în același timp, emisiile de dioxid de carbon. Distincția Platts confirmă angajamentului nostru de a adopta intern cele mai bune practici și de a obține cele mai bune rezultate”, a declarat Chris Hummel, Director General de Marketing în cadrul Schneider Electric.

Compania a primit Premiul de Excelență la categoria „Inițiative pentru eficiență energetică în rândul utilizatorilor finali” datorită rezultatelor obținute prin intermediul programului intern Energy Action. Premiile de Excelență Platts onorează realizările companiei, în termeni de viziune strategică, recunoaștere în cadrul ndustriei și tehnologii inovatoare.

Schneider Electric a lansat Programul Energy Action în anul 2011, pornind de la un plan ambițios de a implementa cele mai bune practici și a dezvolta tehnici de reducere a consumului de energie în sediile proprii din întreaga lume. Astfel, programul este concentrat pe inovație, sustenabilitate și excelență operațională. Până la finalul trimestrului al III-lea din 2014, Schneider Electric a depășit obiectivele programului, reducând consumul de energie cu aproape 13% și emisiile de dioxid de carbon generate de transport cu peste 16%. În aceeași perioadă, compania și-a mărit veniturile din produse Green Premium până la peste 70% din cifra de afaceri totală, acesta reprezentând un alt obiectiv cheie al programului.

Organizatorii Platts Global Energy Awards au răsplătit, în ultimii 15 ani, companiile care promovează excelența în leadership, inovație și performanță în industria energetică. Peste 200 de nominalizări din mai multe de 25 de țări sunt analizate de un juriu format din academicieni de renume, legislatori, miniștri, regulatori și experți internaționali în energie. Premiile Platts sunt prezentate în cadrul unei gale anuale, cea mai recentă ediție având loc în luna decembrie 2014, la New York.