Schneider Electric sprijină studenţii români la o competiţie internaţională

19.02.2014

Schneider Electric România sprijină echipa locală de studenţi care va participa în perioada iunie-iulie, anul curent, la competiţia internaţională de construcţie a caselor sustenabile Solar Decathlon de la Versailles, Franţa. Compania pune la dispoziţia studenţilor echipamente şi soluţii Schneider Electric, precum şi asistenţa tehnică din partea specialiştilor în fiecare fază a proiectului.

La ediţia de anul acesta a competiţiei vor participa 20 de echipe din 16 ţări din Europa, Statele Unite şi Asia.

„Este o performanţă importantă pentru România să fie prezentă la această competiţie alături de ţări foarte avansate tehnologic precum SUA, Franţa, Spania sau Germania. Suntem alături de studenţii români şi vom face toate eforturile ce ţin de noi pentru ca talentul, spiritul inovator şi determinarea lor să se concretizeze într-un succes cât mai mare la Solar Decathlon. Ceea ce ne apropie şi mai mult de aceşti tineri este obiectivul nostru comun de a educa, de a aduce o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte consumul de energie şi de a demonstra că există soluţii la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru a deveni mai eficienţi”, a declarat Florentina Totth, Preşedinte Schneider Electric România.

În cadrul competiţiei, fiecare echipă are ca misiune proiectarea şi construirea unei case sustenabile, eficiente energetic, care să consume mai puţină energie decât produce.

Echipa din România este formată din studenţi de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).