Stiri: Social

Școala Altfel: Program special la Antipa în perioada 18-22 aprilie

15.04.2016

Cu ocazia celei de-a cincea ediții a programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” propune școlilor un program special de activități interactive.

Desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie 2016, la inițiativa Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, programul cuprinde acțiuni menite să pună în valoare talentele și competențele elevilor în domenii cât mai diverse.

Cu această ocazie, Muzeul „Antipa” vine în întâmpinarea elevilor și cadrelor didactice cu o serie de proiecte care susțin educația alternativă și oferă experiențe de învățare neconvențională, dintre care putem aminti:

– Taxidermia între știință și artă;
– Păsările, pasiunea mea… vreau să devin ornitolog!
– Misterioasa lume a himenopterelor;
– În căutarea târâtoarelor;
– Mamiferele deșertului african;
– Acarienii țestoasă – creaturi microscopice din sol;
– Păianjenii – specii și evoluție.
– Vizite în colecțiile de fluturi ale Muzeului.

Participarea la aceste activități este gratuită.

Concomitent cu activitățile susținute de specialiștii Muzeului, în perioada 18-22 aprilie se vor desfășura și alte programe interactive: atelierele de desen și pictură „Art Antipa”, atelierele de robotică „Aventura Robo-animalelor Lego®”, Atelierele de Chimie, precum și „Provocarea LEGO®”.

În perioada Școlii Altfel, Muzeul își va prelungi programul de vizitare, fiind deschis de luni până vineri între orele 9 – 20 (ultimul vizitator intră la ora 19).