Stiri: Companii

Şcoala Altfel. Sute de copii află „reţeta” apei potabile de la AQUASERV

18.04.2016

Compania AQUASERV se implică și în 2016 în programul național dedicat elevilor Școala Altfel. Sute de copii, de la preșcolari până la elevi de liceu, au ocazia să vadă „pe viu” în perioada 18 – 22 aprilie, cum se „fabrică” cei peste 45 de milioane de litri de apă potabilă care pleacă zilnic spre robinetele locuitorilor din Târgu-Mureş.

Anul acesta aproximativ 400 de elevi de la 14 instituții de învățământ și-au manifestat dorința de a afla mai multe despre alimentarea comunităților cu apă potabilă și funcționarea sistemelor de canalizare. Aceștia vor vizita pe parcursul săptămânii Școala Altfel, Uzinele de apă, Stațiile de epurare, precum și alte obiective AQUASERV.

„Cu ajutorul materialelor educative distribuite și a prezentărilor făcute de specialiștii AQUASERV pe parcursul vizitelor la Uzinele de Apă și Stațiile de Epurare, sute de copii înțeleg în această perioadă, cât de important este un sistem modern de alimentare cu apă potabilă, pentru viață în general și pentru viața comunităților în special”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Specialiștii AQUASERV explică, pe înțelesul fiecăruia, ce se întâmplă cu apa din momentul în care intră în uzina de apă și până când este trimisă, ca apă potabilă, spre robinetele din casele lor, precum și ce se întâmplă cu apa uzată din momentul în care părăsește locuințele și până se reîntoarce în râuri curată.