Stiri: Retail

Şcoala Altfel: Zilele Științei, organizate în AFI Palace Cotroceni

14.04.2016

În perioada 18 – 22 aprilie, pe durata săptămânii „Școala Altfel”, AFI Palace Cotroceni invită elevii și profesorii școlilor din Capitală la Zilele Științei, un eveniment dezvoltat de Bucharest Science Festival.

Demonstrații de fizică și chimie, paleontologie, astronomie – zi de zi, variate ateliere științifice pentru copii vor ilustra elemente importante din știință, constituindu-se într-un auxiliar pedagogic important. Activitățile se vor desfășura la AFI Palace Cotroceni, în zona de intrare în Cinema City.

„Programa școlară prevede multă teorie, dar partea practică este, de cele mai multe ori, trecută cu vederea. Laboratoarele de fizică sau chimie din școli nu sunt echipate corespunzator, iar componenta experimentală este mai degrabă o excepție în cadrul orelor de științe”, a declarat Toma Pătrașcu, directorul Bucharest Science Festival.

Zilele Științei sunt un proiect dezvoltat de Bucharest Science Festival. Anul trecut am derulat astfel de evenimente la Timișoara și la Piatra Neamț, în paralel cu ediția din 2015 a BSF. Organizatorii, Asociația Secular – Umanistă din România (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime, își propun să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică.