Scoala de bani 2019 - Educatie financiara BCR

Școala de bani 2019. BCR declară octombrie Luna Educației Financiare

01.10.2019

Școala de bani 2019. Banca Comercială Română declară octombrie Luna Educației Financiare. Banca își propune să ofere cursuri pentru nu mai puțin de 50.000 de români. Prin intermediul programului Școala de Bani, BCR pregătește un program intens de educație financiară pentru toți cei interesați, în cadrul căruia va organiza zilnic ateliere de educație financiară.

Școala de bani 2019. Luna Educației Financiare

Luna Educației Financiare este un demers parte din proiectul Școala de Bani care are scopul de a ajuta populația să acceseze informații financiare utile pentru îmbunătățirea stilului de viață.

În octombrie, profesorii de educație financiară din cadrul BCR vor susține ateliere la nivel național, în fiecare zi a lunii cu scopul de a-i ajuta pe români să-și înțeleagă mai bine deciziile financiare. Pe lângă atelierele de la sediile BCR, profesorii Școlii de Bani vor mai fi prezenți și în:

• companii și instituții unde vor susține ateliere angajaților;

• universități;

• licee, școli și universități;

• în mai multe orașe din țară cu caravana FLIP.

Școala de bani 2019. Provocarea online #31dayschallenge

În plus, BCR lansează și provocarea online #31dayschallenge. Toți cei interesați de sfaturi financiare practice și utile se pot înscrie la un newsletter special pe scoaladebani.ro și vor primi zilnic câte un sfat financiar creat de profesorii BCR.

”Pentru a atrage atenția asupra nevoii de educație financiară în România și pentru a anunța finalizarea Lunii Educației Financiare, pe 31 octombrie, de la ora 11:00, BCR anunță Ora educației financiare și ne invită pe fiecare dintre noi să ne acordăm un răgaz pentru a ne gândi la deciziile noastre bugetare și cum acestea ne influențează viața. Pe parcursul acestei ore, vor fi susținute ateliere de educație financiară simultan în întreaga țară. Toți cei care sunt interesați să se alăture proiectului și sa organizeze ateliere în școala sau compania lor, se pot înregistra direct pe website-ul programului sau pot trimite un email pe adresa scoaladebani@bcr.ro”, a anunțat Bacan Comercială Română.

Creșterea nivelului de educație financiară

Prin activitățile din cadrul programului Școala de Bani, BCR întărește promisiunea de a fi un educator financiar responsabil pentru români. Banca are drept obiectiv creșterea nivelului de educație financiară în rândul populației de toate vârstele.

Școala de bani 2019. România, pe ultimul loc la educația financiară

Un studiu realizat în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile financiare de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în creșterea nivelului lor de educație financiară.

„Este extrem de important să avem educație financiară pentru a ne putea îndeplini visurile și a ne bucura de o calitate bună a vieții. Orice decizie financiară pe care o luăm ne poate influența modul de viață, de aceea, trebuie să conștientizăm pe ce se duc banii noștri și ce am putea face mai bine pentru a-i gestiona responsabil. Educația financiară este o nevoie a românilor, tocmai de aceea, prin toate acțiunile pe care le întreprindem prin programul Școala de Bani vrem să facem o schimbare în bine în viețile tuturor celor interesați”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Cel mai amplu program de educație financiară

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România.

În ultimii trei ani, 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară. Aceștia au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 320.000 de români – copii, tineri și adulți.

Citește și Horoscop noiembrie 2019. Ce zodii au noroc?

 

 

 

Citiți și despre: