Stiri: Finante

Romanii sunt ingrijorati de starea lor financiara

Școala de bani BCR continuă! Anunțul făcut de bancă

17.09.2019

Școala de bani BCR. Banca Comercială Română, prin intermediul atelierelor de educație financiară, a oferit informații despre economii, buget personal și modalități de administrare a acestuia pentru mai bine de 30.000 de adulți și peste 87.000 de tineri, numai în anul 2019. Toți cei prezenți la cursurile de educație financiară, indiferent de vârstă, au putut accesa informații despre cum:

  • să identifice care sunt factorii care le influențează deciziile legate de bani
  • să fie chibzuiți
  • să planifice un buget
  • să ia hotărâri care le pot îmbunătăți modul de viață

Școala de bani BCR. Ce spune coordonatorul programului?

„Pentru a putea deveni independenți financiar trebuie să înțelegem, în primul rând, pe ce ne cheltuim banii și ce putem face pentru a ne gestiona responsabil finanțele personale. Nu veniturile noastre ne fac mai educați financiar, ci modul în care alegem să cheltuim ceea ce producem. Prin intermediul cursurilor de educație financiară oferim principii prin care devenim mai responsabili cu banii. Vom continua să venim în sprijinul românilor cu astfel de ateliere pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii financiare, deoarece acestea ne pot influența calitatea vieții”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Școala de bani BCR. Cursurile vor fi extinse

Cursurile de educație financiară derulate pe tot parcursul verii în sucursalele BCR și companii vor fi extinse, din septembrie, și în școli, odată cu reînceperea anului școlar, precum și în facultăți, după 1 octombrie.

Românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa

Prin toate activitățile desfășurate în cadrul programului Școala de Bani, BCR urmărește ridicarea nivelului de educație financiară a românilor de toate vârstele. Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa.

Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

Școala de bani BCR. Românilor le lipsesc noțiunile financiare de bază

Românilor le lipsesc noțiunile financiare de bază. Acestea i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în creșterea nivelului lor de educație financiară.

Școala de Bani este un amplu program de educație financiară din România. În ultimii trei ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară. Aceștia au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 317.000 de români:

  • copii
  • tineri
  • adulți

Cei interesați se pot înscrie la cursuri pe www.scoaladebani.ro, dar și în sucursalele BCR.

Citește și Evoluția pieței de retail 2019. Cele mai mari provocări