Stiri: Social

Scoala de vara STEMsylvania

Școala de vară STEMsylvania va avea loc în perioada 8-26 iulie

13.05.2019

S-a lansat STEMsylvania! Este vorba de școala de vară care reunește zeci de elevi și profesori din Transilvania. În România, interesul pentru educație este tot mai mare, potrivit celui mai recent Eurobarometru publicat de Comisia Europeană. În cadrul cercetării, tinerii au răspuns că este importantă pentru ei îmbunătățirea educației și a formării.

În acest context, elevii și profesorii din Zalău descoperă în această vară lumea prin STEM la STEMsylvania – Școala de Vară TenarisSilcotub. Aceasta are loc în perioada 8-26 iulie. Școala de vară cuprinde activități inovatoare. În plus, elevii vor explora probleme reale din comunitate. Pentru o perioadă de trei săptămâni, elevii găsesc soluții pe tematici precum apa, infrastructura urbană sau cetățenia activă.

Școala de vară STEMsylvania. În cadrul programului se pot înscrie:

  • 54 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial
  • 18 directori
  • 95 elevi din ciclul primar
  • 45 elevi de gimnaziu

Părinții își pot înscrie copiii până pe data 16 iunie. Totodată, profesorii și directorii se pot înscrie până pe 9 iunie 2019.

Școala de vară STEMsylvania. Activitățile sunt gratuite

Toate activitățile din cadrul programului sunt gratuite, iar înscrierile se pot realiza pe site-ul oficial al programului www.noi-orizonturi.ro/tineri/stemsylvania/.

”Companiile își îndreaptă atenția spre formarea tinerilor și a căutării oamenilor dedicați care să se transforme în profesioniști. TenarisSilcotub, lider în furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energetică mondială precum și pentru alte aplicații industriale, susține dezvoltarea sistemului educațional românesc”, au anunțat organizatorii școlii de vară.

Școala de vară STEMsylvania. Programe de educație

În plus, compania investește continuu în programe de educație pentru proprii angajați și pentru comunitate, iar din anul 2015, în urma unei investiții de 15 milioane de dolari – dispune de TenarisUniversity, un spațiu cu dotări de ultimă generație dedicat dezvoltării profesionale și personale continue.

„Compania noastră investește de peste 10 ani în comunitățile unde deține unități de producție. Principala direcție de investiție este educația. Credem că doar prin educație se poate face diferența și asigura evoluția unei societăți. Programul STEMsylvania este un proiect nou, conceput să ofere cadrelor didactice o nouă perspectivă asupra predării și învățării, iar micilor beneficiari o experiență inedită pe perioada verii bazată pe explorare, curiozitate și creativitate”, a declarat Codruța Hodrea, Manager în relația cu comunitatea, TenarisSilcotub.

În perioada 1-6 iulie, profesorii vor avea parte de o săptămână de formare pe baza a trei curricule STEM și Service Learning și o săptămână de aplicare la clasă în cadrul Școlii de Vară (8-26 iulie).

La două săptămâni după, în perioada 17-19 iulie, cei 18 directori înscriși în cadrul programului vor avea parte de cursuri de formare și observare. Ambele programe pentru profesori și directori se desfășoară în cadrul Școlii Gimnaziale Porolissum Zalău.

STEMsylvania – Școala de Vară TenarisSilcotub este inițiată și finanțată de TenarisSilcotub, organizată în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi alături de Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău și Inspectoratul Județean Zalău.

Citește și Rețeaua REGINA MARIA a preluat centrul medical Pozimed Constanța