Scoala Europeana 2019

S-a lansat competiția Școală Europeană 2019

08.02.2019

Ministerul Educaţiei a anunțat că a lansat apelul național pentru înscrierea unităților de învățământ preuniversitar la cea de a XVI-a ediție a competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” în anul școlar 2018-2019.

Concursul se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar angrenate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Școală Europeană 2019. Condiții

Pentru ediția din acest an își pot depune candidatura unitățile de învățământ preuniversitar implicate, în perioada septembrie 2016 – iulie 2019, în activități sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene:

  • Erasmus+ (2014-2020)
  • e-Twinning
  • Europa-casa noastră (Lider European și EuroQuiz)
  • Școli-ambasador ale Parlamentului European
  • Euroscola

Totodată, se mai pot înscrie școli care derulează activități sau proiecte finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener, dar și proiecte/programe în parteneriat cu ambasade, universități și școli din Uniunea Europeană, companii europene, asociații profesionale europene, ONG–uri cu scop educațional/de formare profesională care activează la nivel european etc.

Școală Europeană 2019. Termenul limită

Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 22 martie 2019. Pe documentele trimise trebuie să se facă menţiunea „Pentru Competiţia Națională Şcoală Europeană, ediția 2019”.

Școală Europeană 2019. Ce trebuie să cuprindă dosarul de înscriere?

Dosarul de candidatură va conţine:

  • formularul-tip de candidatură
  • avizul inspectoratului școlar județean/ISMB de participare la Competiția Națională „Școală Europeană”
  • un portofoliu ilustrativ
  • copii ale Proiectului de dezvoltare instituţională şi Planurilor manageriale anuale 2016-2017, 2017-2018 și 2018-2019

Dosarele vor fi preluate de Comisia Națională în vederea evaluării, etapă programată în perioada 1-6 aprilie.

Școală Europeană 2019. Rezultatele se anunță după data de 10 mai

În urma rezultatelor obținute la evaluarea candidaturilor, Ministerul Educației Naționale va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului „Şcoală Europeană”.

Rezultatele finale și lista unităților de învățământ preuniversitar declarate câștigătoare vor fi publicate pe edu.ro, după data de 10 mai 2019.

Școală Europeană 2019. Premii

Fiecare școală va primi certificatul „Şcoală Europeană – 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări.

Certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. După aceea, școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Competiția „Școală Europeană” reprezintă una dintre inițiativele Ministerului Educației Naționale recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică, prin care instituțiile guvernamentale naționale sprijină instituțiile europene pentru punerea în practică și dezvoltarea politicilor europene din domeniu.

Citește și

 

 

 

Citiți și despre: