Școala Internațională de Vară NATO a început astăzi

03.08.2015

Școala Internațională de Vară NATO (NATO International Summer School — NISS) se deschide oficial astăzi și va reuni, la Cluj, 40 de participanți reprezentând 28 de naționalități. NISS își propune să promoveze Clujul pe scena internațională, oraşul devenind centrul păcii pentru o săptămână, la nivel mondial.

Evenimentul va avea loc în perioada 3-7 august la Hotel Ramada, iar printre invitații cu reputație internațională se numără Eric Povel de la Divizia de Diplomație Publica a NATO, Maior Serge Stroobants de la Academia Regala Militara din Bruxelles, Profesor Alexander Moens de la Universitatea Simon Fraser, Vancouver, Canada, Antonia Colibășanu în calitate de director pe Europa al Stratfor România, precum și profesori din mediul academic românesc reprezentând Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea din București, Academia Forțelor Terestre ‘N. Balcescu’ din Sibiu.

Evenimentul este organizat de către Euro Atlantic Diplomacy Society, un ONG menit să ofere tinerilor studenţi mijloacele şi spaţiul necesar pentru a pune în practică abilităţile şi cunoştinţele dobândite în timpul studiilor universitare.

 

 

Citiți și despre: