Scoala online

Şcoală online: Câte şcoli s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus?

05.11.2020

Şcoală online. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat că, în prezent, 4.478 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/ lecții online.

Şcoală online. Cele trei scenarii

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Aşadar, astăzi, 5 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

  • 8.156 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.022 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.478 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Şcoală online. Cazuri de coronavirus

Din cele 4.478 de unități aflate în această situație, 368 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.110 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Citeşte şi Rezultate 5 to go 2020. Bilanţ optimist pentru lanţul de cafenele

 

 

Citiți și despre: