Școala particulară Jules Verne din Brașov va fi lansată în anul 2016 și va fi prima unitate din țara noastră unde va funcționa un parc fotovoltaic propriu, ce îi va furniza energia electrică de care are nevoie. Școala va fi, așadar, prima unitate de învățământ independentă energetic din România.
Investiția se ridică la 14 milioane de euro, iar școala va avea două clădiri, ce vor oferi săli de clasă pentru copii de la clasa I și până la ultima clasă de liceu, explică Nandor Santa, președintele fundației Jules Verne. Campusul va fi unul de 4 hectare și va prezenta clase modulare, o bibliotecă, o sală de mese și concerte, sală și teren de sport, piscină acoperită, pistă pentru biciclete, cămine pentru profesori, elevi și pentru personalul auxiliar.
Integrat armonios în peisajul natural, cu zone de studiu luminoase și umbrite corespunzător, amplasate într-o ambianță cu suprafete vegetale ample, inclusiv un acoperiș înierbat complet, campusul este creat cu o ergonomie a spațiilor de lucru adaptată nevoilor copiilor. Întregul complex va avea o identitate vizuală puternică, prezentînd o imagine simplă dar în același timp ușor de identificat, care rezonează cu formele ambientului – dealuri și văi ce favorizează activitațile de grup și atrag copiii – a declarat arhitectul Robert Farczadi de la firma PROJECT A, care a realizat proiectul.
Mereu am visat la o școală organică, intuitivă, creativă și multiculturală, o școală a generațiilor care să transforme viitorul acestei țări. Ma bucur să mă alătur acestui proiect ambițios și mai ales să fac parte dintr-o echipă care își asumă un rol de pionier în sistemul educațional românesc – a declarat Aliz Kosza, mentor și strateg.