Stiri: Social

Proiectul ,,Scoli mai sigure, incluzive si sustenabile"

Câte şcoli din România sunt în scenariul roşu? Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

25.09.2020

Şcoli în scenariul roşu. Per total, la ora actuală, 313 unităţi de învătământ sunt în scenariul roşu. Elevii şi preșcolarii din aceste şcoli fac doar activități şi lecții online. Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Şcoli în scenariul roşu. Situaţia generală în România

Prin urmare, până pe 24 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene ((inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

– 12.838 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 4.505 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 313 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Şcoli în scenariul roşu. Situaţia epidemiologică

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Ordin de ministru

Conform ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/ 1.494/ 01.09. 2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Citeşte şi Şcolile sunt închise în perioada 25 – 29 septembrie 2020