Stiri: Social

Inceperea noului an scolar 2021 - 2022

Aproape 3.500 de şcoli, închise din cauza coronavirusului

30.10.2020

Şcoli închise COVID-19. Ministerul Educației și Cercetării anunţă dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național. Scenariile sunt influențate de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ. Per total, aproape 3.500 de şcoli au fost închise din cauza COVID-19.

Şcoli închise COVID-19. Cele trei Scenarii

Prin urmare, joi, 29 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situație:

  • 9.207 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 4.956 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 3.493 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Şcoli închise COVID-19. Cazuri de coronavirus în 377 de unităţi de învăţământ

Dintre cele 3.493 de unități aflate în această situație, 377 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.116 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Incidenţa cazurilor de coronavirus

„Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, conform Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi Spaţii industriale. Se va depăşi „borna” de 5 milioane de metri pătraţi