Stiri: Agricultura

Targul de Craciun

Se deschide Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii!

15.12.2021

Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că organizează în perioada 15 – 23 decembrie 2021 un eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi tradiţia preparatelor specifice sărbătorilor de iarnă, a valorilor româneşti autentice, transmise din generaţie în generaţie.

Produse româneşti

Cei interesaţi vor avea posibilitatea de a cumpăra produse agroalimentare româneşti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), Telemea de Ibăneşti (Denumire de Origine Protejată), Telemea de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicaţie Geografică Protejată), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (Indicaţie Geografică Protejată), Salată tradiţională cu icre de crap (Specialitate Tradiţională Garantată).

De asemenea, de la târg nu va lipsi binecunoscuta plăcintă dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecţiei europene ca Indicaţie Geografică Protejată.

Târgul de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii. Produse ecologice

Consumatorii preocupaţi de consumul de produse ecologice vor putea regăsi la târg legume şi fructe proaspete cultivate în sistemul agriculturii ecologice, dar şi fructe şi legume deshidratate, cum ar fi: mere, nectarine, piersici, prune, morcovi, sfeclă roşie şi mixuri de legume pentru supe.

Din arealul zonei montane vor fi prezente la târg dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, precum şi diverse sortimente de miere şi produse ale stupului.

Produse tradiţionale din diferite regiuni ale ţării

Printre produsele româneşti care vor încânta vizitatorii la Târgul de Crăciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale ţării, atestate ca produse tradiţionale de către MADR: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, salată icre crap sau ştiucă, batog sau pastramă, sardeluţe, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe şi băuturi spirtoase.

Producătorii agricoli vor oferi oaspeţilor ulei de floarea soarelui presat la rece şi diverse produse obţinute din lavandă, provenite din fermele proprii.

Târgul va fi deschis între orele 08:00-17:00.

Citeşte şi Vacanţă de Crăciun 2021 pentru elevi. Când începe vacanţa de iarnă?