Stiri: Stiri

Se lansează EcoAtitudine, ediția 2014

24.03.2014

EcoAtitudine ediția 2014 începe cu Ora de Ecologie, eveniment care a avut loc astăzi, la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady din București.

„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” se desfășoară în două etape anuale și vizează conștientizarea elevilor de gimnaziu din Alexandria, Ploiești, Buzău, Focșani, București și județele Argeș și Ilfov asupra importanței colectării selective a deșeurilor, un domeniu în care România atrage semnale din ce în ce mai negative din partea comunităților europene.

Prin campania EcoAtitudine, Infomediu Europa, alături de cele mai importante instituții ale statului care activează în domeniul protecției mediului, își propune schimbarea unor mentalități care să determine atitudini eco, dar mai ales să responsabilizeze generația tânără pentru o gestionare sustenabilă și integrată a deșeurilor.

De-a lungul celor patru ani de implementare a proiectului în școlile românești, rezultatele campaniei EcoAtitudine vorbesc de la sine: aproape 800.000 de kilograme de deșeuri reciclabile, strânse de aproape 100.000 de elevi.

EcoAtitudine se va dezvolta până în anul 2020.

ecoatitudine