Slide

Stiri: Sanatate

Epidemia de rujeolă în România.

Secretarul general al Colegiului Medicilor, reales vicepreședinte al EuREHa

31.03.2015

Dr. Viorel Rădulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din România, a fost reales vicepreședinte al organizației europene EuREHa în cadrul unei reuniuni desfășurate la București în zilele de 27 și 28 martie.

EuReHa este asociația autorităților competente europene ale profesiilor reglementate din sănătate : medici, farmaciști, medici dentiști, moașe și asistente medicale.

Conducerea organizației EuReHa este asigurată de Maximo Gonzales (Spania), președinte, dr. Viorel Rădulescu (România) și Rafael Lleget (Spania) – vicepreședinți, Fracis Patout (Belgia), Svetoslav Krumov (Bulgaria) – trezorier.

”Pentru Colegiul Medicilor din România este o onoare să dețină vicepreședinția acestei organzații, ai cărei membrii suntem încă de la început. Suntem interesați de proiectele de la nivel european care vizează cardul european profesional în format electronic și formarea unei platforme electronice la nivel european prin care să se poată verifica și autentifica documentele privind profesioniștii din sănătate și dacă aceștia au fost sancționați în țările în care profesează, prin aceasta garantând calitatea actului medical”, a declarat dr. Viorel Rădulescu.

La reuniunea de la București au participat 18 reprezentanți din țările membre, Colegiul Medicilor din România fiind reprezentant de dr. Călin Bumbuluț, vicepreședinte CMR, dr. Viorel Rădulescu, secretar general și Christian Mohr, consultant support tehnic.

”Am continuat să avansăm în munca noastră în relațiile cu Comisia Europene cu obiectivul de a lucra asupra Directivei Calificărilor Profesionale care permite profesioniștilor din sănătate de a avea recunoașterea diplomelor în Europa și știu că acest lucru este important în România și suntem foarte determinați să reglementăm cât mai bine posibil acestă mobilitate pentru că forța de muncă este foarte bine cotată dar de asemenea aceasta nu este întotdeauna favorabilă, dar avem o voință politică de a lucra pentru ca această reglementare a profesiilor în Europa să nu afecteze nicio țară. Un alt subiect de care suntem foarte preocupați este privind formarea de bază și formarea continuă a profesionistului, pentru că noi estimăm că acest lucru asigură siguranța pacientului iar modificările trebuie făcute înainte de orice pentru beneficiul pacientului pentru că ceea ce dorim în Europa, indiferent de pacient și indiferent de țară să fie sigur că are în față un profesionist din sănătate abilitat să lucreze”, a declarat Patrick Fortuit, fostul președinte al organizației.