Secretele unei agriculturii performante şi durabile

22.07.2015

Monsanto România organizează astăzi evenimentul “Profesioniştii câmpului”, prin care îşi propune să prezinte cele mai noi soluţii integrate ale companiei, care pot veni în ajutorul fermierilor pentru creşterea producţiei pe unitatea de suprafaţă.

Conform companiei, o agricultură performantă și durabilă presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, iar printre soluțiile prezentate de către Monsanto, în cadrul evenimentului, se numără noua generația de hibrizi convenționali de porumb Dekalb, utilizarea biostimulatorilor Novozymens pentru tratarea semințelor de porumb, semănatul de precizie realizat în baza informațiilor obtinuțe prin cartografierea parcelei, luandu-se în considerare textura solului și densitatea optimă a hibrizilor.

“A devenit deja o tradiție ca în fiecare an să prezentăm noutăți tehnologice partenerilor nostri, fermierii. Suntem întotdeauna alături de ei, împărtășind soluții agronomice inovatoare pentru maximizarea producțiilor și profitului în ferme. Platforma tehnologică unde se desfașoară evenimentul exemplifică progrese recente din tehnologia porumbului”, afirmă Alina Arsene, Director Tehnic Monsanto România, Bulgaria şi Republica Moldova.

“Profesioniştii câmpului” are loc astăzi, la Cocora, în judeţul Ialomiţa. Evenimentul se bucură de prezenţa a aproximativ 40 de clienţi strategici, utilizatori ai produselor Dekalb.

La nivel european, proiectul “Profesioniştii câmpului” se desfăşoară în 7 ţări: Franţa, Spania, Germania, Ucraina, Rusia, Ungaria și bineînțeles România, în județele Timiș, Teleorman și Ialomița.

 

 

Citiți și despre: