Secretul longevităţii, dezvăluit de oamenii de ştiinţă din Singapore

29.08.2018

Oamenii de ştiinţă se pare că au descoperit secretul longevităţii. Bătrânii care au o viaţă fericită trăiesc mai mult. Aceasta este concluzia unui studiu derulat de cercetătorii de la Şcoala Medicală Duke-NUS din Singapore.

Într-o nouă cercetare publicată în revista Age and Aging, publicaţia științifică a British Geriatrics Society, oamenii de ştiinţă au constatat că nivelul de fericire este direct proporțional cu reducerea mortalității în cazul oamenilor în vârstă.

Studiul a folosit datele a 4.478 de participanți la sondajul național reprezentativ pentru a analiza legătura dintre fericire, evaluată în anul 2009, și probabilitatea de a muri din cauza oricărei cauze, până la 31 decembrie 2015. Studiul s-a concentrat asupra persoanelor în vârstă de peste 60 de ani care trăiesc în Singapore.

Secretul longevităţii: cum s-a calculat nivelul de fericire?

Nivelul de fericire a fost evaluat din răspunsurile participanților la sondaj privind cât de des au experimentat următoarele opţiuni, în ultima săptămână: „M-am simțit fericit”, „Mi-a plăcut viața” și „Am simțit speranță cu privire la viitor”.

Răspunsurile lor au fost luate în considerare în două moduri distincte. A fost calculat un „scor de fericire” și o „variabilă binară de fericire – fericit/ă / nefericit/ă”. O serie largă de alte criterii demografice, stil de viață, factori de sănătate și sociali au fost luați în considerare în cadrul studiului.

Cercetătorii au descoperit că în rândul persoanelor fericite, 15% au decedat până la 31 decembrie 2015. În schimb, procentul era mai mare, de 20%, în cazul persoanelor care se declarau nefericite.

În plus, în studiu se mai arată că probabilitatea de a muri din orice cauze a fost cu 19% mai mică pentru persoanele fericite. Mai mult, asocierea inversă a fericirii cu mortalitatea a fost prezentă în mod constant în rândul bărbaților și femeilor.

Secretul longevităţii este simplu

Concluzia studiului este simplă: secretul longevităţii este simplu şi poartă numele de fericire.

În plus, fericirea nu aduce doar longevitatea, ci şi o stare de sănătate mai bună. Cel puţin aşa reiese dintr-un alt studiu realizat în cadrul Universităţii Harvard.

O altă cercetare ne dezvăluie, în acelaşi timp, secretul fericirii: prietenii şi o căsnicie armonioasă sunt cele care ne aduc fericirea.

Citeşte şi Vaccinul ROR: Ce trebuie să ştie părinţii înainte de vaccinarea copiilor?

 

Citiți și despre: