Secretul unei familii fericite

Care este secretul unei familii fericite?

13.09.2018

Secretul unei familii fericite este extrem de simplu. Trebuie să vă jucaţi împreună. Aceasta este concluzia la care a ajuns grupul LEGO, în cadrul celui mai nou studiu realizat la nivel mondial. Cercetarea, denumită „Play Well” 2018, a avut drept obiectiv înțelegerea a ceea ce presupune, în prezent, joaca pentru părinți și copii.

Secretul unei familii fericite: Avantajele familiior care se joacă împreună

Rezultatele cercetării arată că familiile sunt mai fericite, mai apropiate și mai puțin stresate atunci când se joacă împreună. Cu toate acestea, din păcate, peste o treime dintre familii (38%) recunosc că le este greu să prioritizeze joaca. Motivul este următorul: programele zilnice prea încărcate, atât ale părinților, cât și ale copiilor.

Există, aşadar, o legătură puternică între orele de joacă petrecute împreună și fericirea familiilor. 88% din familiile care se joacă timp de cinci ore pe săptămână sau mai mult spun că sunt fericite. În schimb, dintre familiile care se joacă mai puțin de cinci ore pe săptămână, 75% consideră că sunt fericite.

O problemă este reprezentată de faptul că şi atunci când familiile se joacă împreună, 61% din părinți recunosc că există tentaţia de a se lăsa distrași de diferiți factori, cum ar fi munca, treburile casnice sau smartphone-urile.

Studiul arată şi un rezultat alarmant. 17% dintre copii spun că sunt prea ocupaţi ca să se joace. În plus, 81% afirmă că și-ar dori ca părinții lor să se joace mai mult cu ei.

Secretul unei familii fericite: Joaca este un element fundamental

„Joaca împreună este un element fundamental care stă la baza vieții de familie, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Însă deoarece stilurile de viață sunt mai agitate ca oricând și se pune un foarte mare accent asupra educației formale și activităților structurate, poate fi ușor să uităm să ne facem timp și pentru joacă. Date fiind efectele pozitive pe care aceasta le are asupra stării noastre de bine și asupra fericirii noastre, joaca în familie ar trebui să fie cea mai importantă dintre «temele pentru acasă»”, a afirmat autoarea și experta în probleme familiale, Jessica Joelle Alexander.

Citeşte şi Secretul longevităţii, dezvăluit de oamenii de ştiinţă din Singapore