Sectoarele cu cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în următoarele trei luni

29.05.2017

Numărul de salariaţi va înregistra o creștere moderată în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii, se arată în cadrul unui raport realizat de INS. În plus, în următoarele trei luni se va înregistra o stabilitate a prețurilor în servicii.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%).

Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra o tendinţă de creștere accentuată (sold conjunctural +56%), în timp ce pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

În ceea ce priveşte construcţiile, potrivit estimărilor din luna mai 2017, se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +33%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%), estimându-se că preţurile lucrărilor de construcţii vor crește moderat (sold conjunctural +13%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creșterea activităţii economice (sold conjunctural +33%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +19%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +12%), potrivit raportului INS.

În plus, potrivit estimărilor din luna mai 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +24%). În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

 

 

Citiți și despre: