Stiri: Constructii

Piata constructiilor 2021

Sectorul construcțiilor, în scădere în august

16.10.2017

În luna august a anului curent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%, respectiv cu 0,3%, conform datelor INS. În plus, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 0,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,8%.

INS a mai anunțat că în perioada ianuarie-august, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut faţă de perioada similară a anului trecut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,9%, respectiv cu 7,7%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 11,8%, respectiv cu 0,2%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 14,0%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,3%, scădere evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 17,6%, la lucrările de construcţii noi cu 4,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 13,0% şi la construcţiile inginereşti cu 6,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 12,2%.